Zo is je fietsaccu helemaal klaar voor een fietsvakantie

Zo is je fietsaccu helemaal klaar voor een fietsvakantie

Total
0
Shares


Op vakantie gaan met een e-bike is populair, vooral onder Nederlanders die ervoor kiezen om in eigen land te blijven. Voor mensen die graag lange afstanden willen fietsen tijdens hun vakantie is het essentieel om hun fiets en vooral de accu goed te onderhouden. 

Tijdens een fietsvakantie worden er vaak lange afstanden op één dag gefietst over steile hellingen en verschillende soorten terrein, wat veel van de accu vraagt. Veel e-bikes zijn niet standaard voorzien van een snellader, waardoor de fietsrit gedwongen moet worden onderbroken vanwege een lege accu. Dit is natuurlijk zonde.

Als de actieradius van de fietsaccu niet meer voldoet aan de eisen, zijn er verschillende opties beschikbaar. De meest voor de hand liggende optie is het kopen van een nieuwe accu, maar dit is vaak prijzig en oudere accu-modellen zijn niet altijd meer verkrijgbaar. 

Het gebruik van een snellader om de accu snel op te laden tijdens de rit is de goedkoopste optie, maar is niet geschikt voor alle accu-modellen en kan de batterij beschadigen bij regelmatig gebruik.

Een andere optie is om een kleine extra reserve accu aan te schaffen, waarmee de fietsaccu’s tijdens lange fietstochten kunnen worden afgewisseld.

Ten slotte kun je ook kiezen voor fietsaccu revisie. Dit is een voordelig alternatief voor het kopen van een nieuwe accu. Bij revisie worden de oude batterijen uit de behuizing gehaald en alle slijtage-onderdelen vervangen, waardoor de actieradius in kilometers nog groter wordt dan toen de accu nieuw was. Dit is vaak mogelijk voor populaire merken, zoals Bosch fietsaccu reviseren of Flyer accu reviseren.

Om ervoor te zorgen dat de e-bike accu tijdens de vakantie niet leeg raakt, is het verstandig om vooraf de batterij-conditie te laten testen bij een rijwielhandelaar en de accu regelmatig op te laden. Door op tijd onderhoud uit te voeren en de juiste optie te kiezen, kan worden voorkomen dat de e-bike tijdens de vakantie stil komt te staan vanwege een lege accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk
Karpathos

Karpathos

Inhoudsopgave Hide Waarom Karpathos bezoeken?Hoe is het weer in Karpathos?Wat is de beste tijd van het jaar om Karpathos te bezoeken?Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Karpathos?Wat…
Bericht bekijken
Een tour door de leukste kroegen van Nederland

Een tour door de leukste kroegen van Nederland

Inhoudsopgave Hide Kroegen in Amsterdam: een stad vol keuzesCafé Maastricht: bourgondisch genietenKroegen in Groningen: studentikoos en gezelligKroegen in Leeuwarden: gezelligheid in de Friese hoofdstadKroegen in Delft: historisch en gezellig Als…
Bericht bekijken