Athene

Athene

Waarom Athene bezoeken?

De oude stad Athene is een van de meest bezochte steden in Europa. Het heeft reizigers veel te bieden; van musea en culturele centra tot buitenactiviteiten en restaurants. De stad staat bekend om zijn unieke cultuur, prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden.

Hoe is het weer in Athene?

Het weer in Athene is heet en vochtig, met een lage luchtvochtigheid. De temperatuur varieert van 22 tot 30 graden Celsius overdag en 18 tot 24 graden Celsius ‘s nachts.

Wat is de beste tijd van het jaar om Athene te bezoeken?

De beste tijd om Athene te bezoeken is tijdens het hoogseizoen, dat van juni tot september is. Dit komt omdat het weer dan op zijn mooist is en er van alles te doen is.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Athene?

Deze vraag is een goed voorbeeld van hoe moeilijk het kan zijn om het juiste antwoord te vinden. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u kunt beslissen over de beste manier om er te komen. De reiskosten zijn afhankelijk van waar je heen gaat en wanneer je gaat. De goedkoopste tijd om te vliegen is in de zomer, maar misschien niet zo goedkoop als het lijkt. Daarnaast bieden sommige luchtvaartmaatschappijen kortingen voor reizen tijdens bepaalde maanden of seizoenen. U kunt ook overwegen om een intercitybus te nemen in plaats van te vliegen als uw budget dit toelaat.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Athene?

Sommige mensen willen misschien een auto gebruiken, terwijl anderen misschien willen lopen. Er is een grote verscheidenheid aan vervoersopties waaruit je kunt kiezen in Athene, zodat je nooit vast komt te zitten zonder een manier om je te verplaatsen. Transportopties in Athene:

– Bus

– Taxi

– Lopen

– Auto

Waar moet je verblijven als je Athene bezoekt?

Er zijn veel hotels in Athene, maar hier zijn enkele van de beste plekken om te verblijven als je deze stad op de juiste manier wilt ervaren:

The Four Seasons Athens Hotel

Dit hotel ligt in de buurt van het Syntagma-plein, wat betekent dat het zeer dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden van Athene ligt. Het Four Seasons heeft een geweldig zwembad met uitzicht op de Lycabettus-heuvel. Het heeft ook een eigen spa die behandelingen biedt voor zowel mannen als vrouwen.

Het Hilton Athene Hotel

Het Hilton Athens Hotel bestaat al sinds 1984 en is tegenwoordig een van de meest erkende hotels in Griekenland.

Bezienswaardigheden Athene

Het Theater van Herodes Atticus

Het theater van Herodes Atticus ligt in de buurt van de Akropolis aan de zuidkant en werd waarschijnlijk gebouwd in de Romeinse tijd. Het is geen onderdeel van de Griekse oudheid zoals de rest, maar een oudere Romeinse constructie.

Het Theater van Herodes Atticus

Het Parthenon

Het is bekend dat het Parthenon werd gebouwd ter ere van Athena, de beschermgodin van Athene. Het staat bovenop wat vroeger een heuvel was voordat het een geweldige stad werd. De marmeren tempel is gebouwd in de Dorische stijl, maar bevat meer zuilen dan de meeste andere tempels in die stijl. De friezen aan de zijkanten van de tempel verbeelden verhalen over Athene en de strijd tussen de Grieken en Perzen.

Het Parthenon

Het Olympieion

Het Olympieion in Athene maakt deel uit van een grote tempel gewijd aan Zeus. De tempel werd gebouwd in de 6e eeuw voor Christus, maar werd uiteindelijk voltooid en bewaard tot onze tijd! Dus als u naar de Olympische Spelen van vandaag kijkt, is dat alleen vanwege de lange levensduur en de moeite die is gedaan om deze belangrijke structuur te behouden.

Het gebouw raakte echter al snel in verval nadat het was verwoest door vijandige invasies. De tempel werd nooit gerestaureerd en het marmer werd gebruikt om andere gebouwen te bouwen. Van de 104 originele Korinthische zuilen zijn er nog maar 92 over.

Het Olympieion
Bron: travel.sygic

De kathedraal van Athene

De kerk heeft een bijzonder karakter met verschillende stijlen. Ook vind je er onder andere de graven van St. Photetes en Gregorius V van Constantinopel

De kathedraal van Athene
Bron: reisroutes

Het Erechteion

Het Erechtheion is een bekende bezienswaardigheid op de Akropolis van Athene, die werd gebouwd ter ere van Zeus. Interessant is dat volgens de Griekse mythologie de goden Poseidon en Athena op deze plek vochten om te bepalen wie over de stad zou heersen. Deze tempel in Ionische stijl is dan ook een belangrijke plek voor de lokale bewoners. Ze staan bekend om het voorzien van een dak met vrouwelijke beelden.

Het Erechteion
Bron: zoom