Hamburg

Hamburg

Waarom Hamburg bezoeken?

Hamburg is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de geboorteplaats van vele beroemde mensen en is het decor geweest voor vele geweldige verhalen. De stad staat vol met prachtige architectuur, parken en musea die een bezoek waard zijn.

Hoe is het weer in Hamburg?

Het weer in Hamburg is meestal koud, bewolkt en winderig. In de winter regent het veel. De zomers zijn meestal zonnig en warm. De temperatuur varieert van -2°C tot 26°C gedurende het jaar.

Wat is de beste tijd van het jaar om Hamburg te bezoeken?

De beste tijd om Hamburg te bezoeken is in de zomer, wanneer het weer warmer is en de dagen langer zijn. De stad komt tot leven met openluchtevenementen en openluchtconcerten. Je kunt Hamburg ook in de winter bezoeken, wanneer het leuk is om de kerstmarkten te verkennen en te genieten van glühwein bij een vuurtje.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Hamburg?

Als u naar Hamburg wilt reizen, maar niet weet hoeveel het gaat kosten, dan is dit artikel iets voor u. We geven u een overzicht van de kosten van reis- en verblijfskosten in Hamburg, zodat u een beter geïnformeerde beslissing kunt nemen. Waar u rekening mee moet houden bij het budgetteren van uw reis naar Hamburg, zijn de kosten van vluchten. De gemiddelde prijs voor enkele vluchten van Londen naar Hamburg is € 233,- .

Bij het boeken van uw vlucht heeft u twee mogelijkheden:

– Een vlucht boeken bij een luchtvaartmaatschappij zoals Ryanair of Easyjet, die goedkoper zal zijn maar mogelijk niet de beste service biedt

– Een vlucht boeken bij een luchtvaartmaatschappij zoals British Airways die duurder zal zijn maar betere service en kwaliteit biedt

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Hamburg?

De beste manier om je in Hamburg te verplaatsen is door de metro te nemen. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om van de ene plaats naar de andere te komen. De metro rijdt op tijd en is ook nog eens veilig voor toeristen. Het enige nadeel is dat het tijdens de spits of tijdens festivals druk kan zijn.

De andere optie is het nemen van een taxi, maar dit kan duur zijn, afhankelijk van waar je heen gaat. Toeristen wordt aangeraden de bus niet te gebruiken, omdat ze zouden kunnen verdwalen zonder hulp van de lokale bevolking die weinig Engels spreekt.

Waar moet je verblijven als je Hamburg bezoekt?

Als u op zoek bent naar een plek om te verblijven in Hamburg, dan zijn er veel opties. Je kunt kiezen uit hotels, hostels, appartementen of campings. De stad is de thuisbasis van de op een na grootste haven van Europa en een van de drukste ter wereld.

Hotels: Als u in een hotel wilt verblijven, zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Het Radisson Blu Hotel heeft een zwembad op het dak met uitzicht op de haven van Hamburg en biedt gratis WiFi in het hele gebouw en elke ochtend een gratis ontbijtbuffet.

Bezienswaardigheden Hamburg

Hauptkirche Sankt Petri

De St. Petrikirche is de oudste hoofdkerk van Hamburg. De bouw van de kerk begon aan het einde van de 12e eeuw op een voormalige kathedraalsite, met architectuur in gotische stijl; het is sindsdien verschillende keren herbouwd. De kerk liep grote schade op door een brand, maar veel van de kunstwerken aan de muren bleven behouden. Enige structurele schade was duidelijk na de Tweede Wereldoorlog, maar niets te groot. Na de oorlog werd besloten om de kerk te herbouwen en het gebouw bleef grotendeels ongewijzigd.

De 132 meter hoge torenspits is het middelpunt van Hamburg en is een van de hoogste ter wereld. Er is veel te zien en te waarderen in de kerk, zoals het originele altaar uit 1383, olieverfschilderijen van Gottfried Libalt, een houten beeld van Bernt Notke en de bronzen leeuwenkoppen op de deurkloppers.

Hauptkirche Sankt Petri
Bron: tripadvisor

Hamburg Rathaus

Het stadhuis van Hamburg is een van de mooiste overheidsgebouwen van Duitsland. Het is hun zetel van het parlement sinds 1842, toen het oude stadhuis door een grote brand werd verwoest. Ondanks de bombardementen werd dit gebouw slechts gedeeltelijk verwoest, waardoor het een van de weinige historische gebouwen is die de aanval van Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

Het Rathaus merk je al van mijlenver op met de koperen gevel die in neorenaissancestijl is opgetrokken. Halverwege de gevel rijst een toren op tot een hoogte van 112 m. Buiten is het gebouw pittoresk en ingericht. Binnenin zijn er veel echt sierlijke details. Het stadhuis wordt ook nog steeds door enkele buren gebruikt, dus het heeft beperkte openingstijden als toeristische bestemming.

Hamburg Rathaus

HafenCity

De wijken van Hamburg zijn de afgelopen decennia getransformeerd. Het beschikt over een geheel nieuwe stad, de HafenCity. Er zijn tal van hotels en kantoorgebouwen in deze wijk. Het zal flink blijven groeien en zelfs gezellige restaurants en leuke winkels hebben! Het project zal naar verwachting binnen de komende 10-15 jaar worden voltooid, maar het zal tijd kosten.

HafenCity

Miniatur Wunderland

Het zijn niet alleen elektrische treinen en een station: er is een hele wereld in het klein. In Miniatur Wunderland zie je hoe het zou zijn als steden als Hamburg of New York werden verkleind tot speelgoedblokken. De wereld van wonderland is verdeeld in verschillende regio’s voor verschillende landen. U kunt Hamburg verkennen, maar ook andere bestemmingen, zoals Oostenrijk, Monaco, Scandinavië, Italië en Amerika, die in de toekomst gepland staan.

Het Wonderland Park omvat momenteel 1.300 treinen, met in totaal 15.000 wagons en 100.000 rijdende voertuigen. Het park heeft 130.000 bomen en 400.000 beeldjes. In het park wordt elk half uur een nieuwe dag gesimuleerd. Wanneer je door het museum loopt, regel je met meer dan 200 drukknoppen zelf al het treinverkeer. Het is een leuk uitje voor iedereen! Waar wacht je nog op?

Miniatur Wunderland

Hauptkirche St. Michaelis

De St. Michaeliskirche is een van de beroemdste kerken in Hamburg en wordt ook wel een belangrijk symbool van de stad genoemd. De oorspronkelijke kerk werd gebouwd in 1647, maar raakte beschadigd door een blikseminslag in 1750, wat resulteerde in de vernietiging. Een nieuwe versie ervan is daarna weer gebouwd en is vandaag de dag nog terug te vinden op Neuer Kamp 30.

Hauptkirche St. Michaelis