Aarhus

Aarhus

Waarom Aarhus bezoeken?

Aarhus is een stad in Denemarken met 200.000 inwoners. Het is de derde grootste stad van Denemarken en wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van het land. Aarhus biedt bezoekers een scala aan attracties en attracties die het de moeite waard maken om te bezoeken. De stad heeft een indrukwekkende lijst van musea, galerieën, bibliotheken en andere culturele bezienswaardigheden. Aarhus heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd en het herbergt ook veel middeleeuwse gebouwen. De hoofdstad organiseert het hele jaar door vele festivals, zoals Aarhus Jazz Festival, Aarhus Literary Festival, Aarhus International Film Festival etc.

Hoe is het weer in Aarhus?

Het weer in Arhus kan variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar. De gemiddelde hoge temperatuur tijdens de zomermaanden is 24 graden Celsius met een minimum van 10 graden Celsius. In de winter is het rond de 0 graden Celsius met een gemiddelde maximum van 2 graden Celsius en een minimum van -9 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Aarhus te bezoeken?

Aarhus staat niet alleen bekend om het mooie weer en de charmante architectuur, maar ook om de festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. De beste tijd om Aarhus te bezoeken is tijdens de zomermaanden tussen juni en september, wanneer de temperaturen hoog zijn en het minder druk is dan in andere periodes van het jaar.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Aarhus?

Aarhus is een geweldige bestemming om te bezoeken en het kost niet veel om erheen te reizen. Een enkele vlucht vanuit Londen kost ongeveer € 235,- en een enkeltje vanuit Parijs kost ongeveer € 117,-. Je kunt ongeveer € 350,- uitgeven aan accommodatie, eten en vervoer terwijl je vier dagen naar Aarhus reist.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Aarhus?

De beste manier om Aarhus te verkennen is met het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen. Er zijn ook verschillende vormen van privévervoer, zoals deelfietsen, autodelen en taxidiensten die ook kunnen worden gebruikt.

Waar moet je verblijven als je Aarhus bezoekt?

Waar moet ik verblijven als ik Aarhus bezoek? Aarhus is een groeiende stad met veel verschillende soorten accommodatie om aan ieders behoeften te voldoen. Je vindt er alles, van 5-sterrenhotels in de buurt van de oude stad tot hostels op slechts een korte loopafstand ervan.

Bezienswaardigheden Aarhus

De kathedraal van Aarhus

De kathedraal van Aarhus is een van de grootste kerken in Denemarken. Het is 93 meter lang en 96 meter hoog en daarmee een van de hoogste gebouwen van het land. Toen in 1300 de eerste kathedraal op deze plek werd gebouwd, duurde die niet lang. In 1327 vatte de kathedraal vlam en ook de stad brandde af. De kerk werd herbouwd in gotische stijl om het sterker en duurzamer te maken.

De kathedraal van Aarhus
Bron: nl.hotels

Vikingmuseum

Het fascinerende Vikingmuseum biedt meer informatie over de Vikingstad Aros, die ongeveer 1200 jaar geleden werd gesticht op de plaats van het huidige Aarhus. Het bevindt zich in een kelder onder de Nordea Bank en staat vol met verbazingwekkende artefacten. Zorg ervoor dat je genoeg tijd doorbrengt met de audiovisuele show over hoe de Vikingen Aarhus aanvielen en bewonder ook het gedetailleerde model van de nederzetting ten tijde van koning Harald blauwtand. Zo krijg je een goed beeld van wat er voor en tijdens die tijd gebeurde

Vikingmuseum
Bron: whichmuseum

Den Gamle By

Den Gamle By is een grote attractie in Denemarken. Dat is een van de meest bezochte plaatsen in de stad, zo niet de meest bekende. Aarhus is een geweldige plek om te bezoeken en het openluchtmuseum Den Gamle By, of het openluchtmuseum van de Botanische Tuinen van Aarhus, is een geweldig deel van de stad. Ben je er tijdens je reis, breng dan zeker een bezoekje.

Het was het eerste museum ter wereld dat zich richtte op de stedelijke cultuur en niet op het plattelandsleven. Den Gamle By ontvangt meer dan 400.000 bezoekers per jaar

Den Gamle By
Bron: visitdenmark

Paleis van Marselisborg

Ten zuiden van de stad vindt u het Marselisborg-paleis in Aarhus, een van de vele belangrijke bezienswaardigheden in deze prachtige stad. Gebouwd tussen 1899 en 1902 voor een bedrag van 3 miljoen Deense kroon (ongeveer $ 564.000 USD), is het paleis nog steeds eigendom van leden van de Deense koninklijke familie. Toegangscontrole tot het paleis maakt het voor het publiek onmogelijk om het paleis te bezoeken, maar het is zeker een bezoek waard. Informeer vooraf naar speciale evenementen waar toegang wordt verleend. De wisseling van de wacht vindt elke dag stipt om 12.00 uur plaats en is een ietwat populaire fotoshootplek geworden.

Paleis van Marselisborg
Bron: beaumonde

Mols Bjerge Nationaal Park

In het Mols Bjerge National Park vind je de meest ruige en indrukwekkende landschappen van Denemarken. Bezoekers kunnen wandelen op de Jernhatten Ridge, die een prachtig uitzicht heeft op het nationale park.

Mols Bjerge Nationaal Park
Bron: viatioga