online routeplanner

Plan uw route met de top tien online routeplanners

Total
0
Shares

Er zijn zoveel online route planners, en iedereen heeft wel een TomTom in de auto of navigatie op zijn telefoon. Toch blijkt dat we voor een vakantie of een stedentripje toch graag de route vooraf al even uitstippelen. Het is wellicht een gewoonte die in de loop der jaren erin is geslopen, en we nog niet helemaal zijn kwijtgeraakt. Maar behalve het vooraf uitstippelen van een route, worden de moderne online routeplanners ook veelvuldig gebruikt voor file informatie, vertragingen in het openbaar vervoer en de laatste verkeersinformatie tijdens de spits op de snelwegen.

We beschrijven de top tien van de online routeplanners en benoemen van elke route planner afzonderlijk welke voor- en nadelen zij kennen. Soms is het ook een afweging waar je de routeplanner voor nodig hebt, om bij de beste of juiste routeplanner uit te komen. Er lijkt niet echt 1 allround routeplanner, ze hebben elk wel een eigen functionaliteit die een ander weer niet heeft. De ene planner is weer makkelijker om een reistrip via geo-locaties bij te houden, de ander meer gericht op file informatie, en weer een andere routeplanner richt zich op de routebeschrijving of het uiterlijk van de kaarten. De hoogste tijd dus om al die online routeplanners even goed onder de loep te nemen…

We hebben vele routeplanners aan een stevige inspectie onderworpen, hieronder volgt de top 10 online routeplanners (in willekeurige volgorde) die het goedkopcitytrip.com team heeft samengesteld:  

RouteXL

RouteXL is de handige, online routeplanner voor meerdere adressen. Handig als je langs meerdere locaties moet, bijvoorbeeld om te bezorgen of te bezoeken.

Routenet.nl

Met de Routenet routeplanner plan je gemakkelijk routes door heel Europa. je kunt de Routenet routeplanner ook gebruiken voor het opzoeken van locaties, routes en actuele verkeersinformatie. Een echte aanrader voor het opzoeken van locaties, routes en actuele verkeersinformatie.

ANWB

Routes per auto, fiets, openbaar vervoer of te voet plannen met de gratis ANWB routeplanner. Makkelijke en duidelijke routebeschrijvingen met zeer gedetailleerde kaarten. Daarnaast geeft ANWB routeplanner gratis informatie over wegwerkzaamheden en files. Stuur de route door naar uw mobiele telefoon of een mailadres, en u wordt op de hoogte gehouden door de ANWB verkeers service.

Google Maps

Handige kaarten zoekmachine om kaarten te bekijken en bedrijven op het web zoeken. Tegenwoordig met keuze voor sateliet vieuw (Google Earth) als voor de gewone route kaarten. Een routebeschrijving maken is snel en makkelijk, maar nog niet altijd goed op de hoogte van actuele verkeerssituaties en wegwerkzaamheden. Desalniettemin is dit een zeer krachtige routeplanner, die eigenlijk nog veel meer is dan alleen maar route plannen.

9292ov

De routeplanner voor het openbaar vervoer. Reist u met de bus, trein, metro, tram, veerboot, of taxi, kijk dan op 9292ov.nl voor alle vertrektijden, vertragingen, dienstregelingen, tarieven, OV-chipkaart en OV nieuws. De site komt nogal druk en onduidelijk over, maar is wel de enige site met de meest actuele informatie in het openbaar vervoer, bij storingen staan hier de eerste meldingen.

Gratis online kaarten van Nederland, Europa en Noord-Amerika. Interactief, dynamisch en zeer gedetailleerd. Zoeken naar adressen en berekenen van een reisroute met Map24 is zeer gebruiksvriendelijk. Plan uw route; zoek hotels, restaurants en interessante locaties, zoals musea’s, uitgaansgelegenheden en restaurants. Het internationaal leidende portaal met landkaarten tot op straat en huisnummerniveau. In het buitenland al enorm bekend en veelgebruikt wereldwijd, in nederland is deze routeplanner nu pas in opkomst. Zeker een aanrader om in de favorieten te zetten als je vaak met online kaarten en routeplanners werkt.

Falk – routeplanner.nl

De routeplanner van Falk op routeplanner.nl is een simpele maar effectieve routeplanner voor de auto, fiets of te voet. Met deze routeplanner kun je obstructies zoals snelwegen, veerboten en tolwegen vermijden. Deze routeplanner geeft wel een duideijke routebeschrijving, handig voor degene die duidelijkheid nodig hebben bij de route. Alleen voor routebeschrijvingen binnen Nederland.

Tom Tom

De bekende TomTom routeplanner berekent altijd de slimste route, en maakt daarbij gebruik van daadwerkelijk gemeten rijsnelheden op wegen, real-time verkeersinformatie en dagelijkse kaart-updates. Die realtime informatie is natuurlijk bij gebruik vanaf de browser vooral (of alleen) een voordeel als je ook onderweg online bent. Tom tom gebruikt zijn eigen kaartenen grafische interface en daar herken je wel aan dat routebeschrijvingen en kaarten al jaren hun vak is. Een zeer handige reistool die zeker bij de favorieten thuishoort.

Fietsersbond planner

Eentje die eigenlijk niet in het rijtje mag ontbreken, ook al is deze reisplanner voornamelijk voor fiets bedoeld. Maar juist daarom eigenlijk. Er zijn steeds meer reisplanners die ook fiets,wandel of zelfs vaar – navigatie aanbieden, maar dat blijft vaak beperkt tot slechts de route plus beschrijving. Bij de fietsersbond routeplanner kun je ook fiets routes en fites tripjes uitstippelen en leuke tochtjes uitzoeken.

Onderweg.nl

Realtime verkeersinformatie, handige route/reisplanner en het weer in een handige online kaart. Een soort buienradar voor weer, verkeer en routes. De verkeersinformatie is mooi actueel dus ale knelpunten en files staan duidelijk aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk
Karpathos

Karpathos

Inhoudsopgave Hide Waarom Karpathos bezoeken?Hoe is het weer in Karpathos?Wat is de beste tijd van het jaar om Karpathos te bezoeken?Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Karpathos?Wat…
Bericht bekijken