Helsinki

Helsinki

Waarom Helsinki bezoeken?

Helsinki is een stad in Finland die bekend staat om zijn prachtige architectuur en natuurlijke landschappen. Sinds de 13e eeuw is het een cultureel centrum. De stad Helsinki ligt op een archipel en biedt veel dingen om te doen, zoals musea, galerijen en meer. Enkele van de meest populaire attracties zijn de kathedraal van Helsinki, het stadhuis van Helsinki en het marktplein.

Hoe is het weer in Helsinki?

Helsinki is de hoofdstad en grootste stad van Finland. Het heeft een bevolking van ongeveer 629.000 mensen. Het weer in Helsinki is het hele jaar door meestal koud en bewolkt.

Wat is de beste tijd van het jaar om Helsinki te bezoeken?

Helsinki is een geweldige bestemming om in de zomer te bezoeken. Het is de beste tijd om Helsinki te bezoeken vanwege de prachtige natuur, maar ook omdat het minder druk is en het weer warmer is.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Helsinki?

De kosten om naar Helsinki te reizen kunnen variëren, afhankelijk van waar je vandaan komt, wat voor soort accommodatie je verblijft en hoe lang je blijft. Om u een idee te geven hoeveel geld u uitgeeft, hebben we hieronder enkele gemiddelde prijzen op een rijtje gezet:

– Vlucht: € 380 – 760

– Accommodatie: € 95 – 190

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Helsinki?

Helsinki is een stad met een uitgebreid openbaar vervoersysteem. Als u van plan bent Helsinki te bezoeken, kunt u overwegen de bus of tram te nemen.

Waar moet je verblijven als je Helsinki bezoekt?

Helsinki heeft veel hotels en hostels waar reizigers uit kunnen kiezen. Er zijn ook enkele geweldige plaatsen die geen hotels zijn, maar dezelfde diensten bieden, zoals roomservice, ontbijt of andere faciliteiten. Enkele van de beste plekken in Helsinki zijn Kansalaistori House Hostel, Hotel Aurora en Hotel Valtteri.

Bezienswaardigheden Helsinki

Oespenski Kathedraal

Uspensky-kathedraal is de grootste Russisch-orthodoxe kathedraal in heel West- en Noord-Europa. Het dient ook als het centrum van de Fins-orthodoxe gemeenschap in Finland. De kerk biedt een aantal belangrijke kenmerken waar toeristen van kunnen genieten, zoals de architectuur en de mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van Jeruzalem. In 2017 bezochten meer dan een half miljoen mensen deze plek!

Oespenski Kathedraal
Bron: reisroutes

Presidentieel Paleis van Helsinki

Zorg ervoor dat u het presidentieel paleis in de buurt van het marktplein en de Esplanade bezoekt. Het is een van de 3 officiële residenties van de president van Finland. Het statige gebouw werd gebouwd tussen 1816-1820 en werd in die periode gebruikt als hun officiële residentie.

Presidentieel Paleis van Helsinki
Bron: reisroutes

Lutherse Kathedraal

De Lutherse kathedraal van Helsinki is een beroemde bezienswaardigheid in de stad. Het witte gebouw van Nicholas I is een populaire bestemming in de stad Turku. Het werd gebouwd tussen 1834-1852 als een eerbetoon aan Nikolas I, en het werd bekend als de St. Nicolaaskerk nadat Finland in 1917 onafhankelijk werd.

Lutherse Kathedraal

Marktplein van Helsinki

In Helsinki is een grote haven en ze hebben een geweldig marktplein. Er zijn hier tal van verkopers die hun unieke producten verkopen, zoals verse vis, fruit, soep en brood! Het eten in dit etablissement is geweldig. Het kan worden genoten met een beperkt budget en vereist geen duur avondje uit in de stad om ervan te genieten.

Marktplein van Helsinki
Bron: helsinkivoorbeginners

Sibelius-park

Zoals de beroemde Finse componist Jean Sibelius zou hebben gewild, geniet iedereen van zijn muzikale nalatenschap in de perfecte groene tuin die op zijn 80ste verjaardag aan hem werd gewijd. Het voelt heerlijk om te ontspannen in de natuurlijke schoonheid van Finland. De berken zorgen voor wat schaduw en de banken zijn uitnodigend.

Sibelius-park
Bron: nordicvisitor