Weekend Kortrijk

Gelegen aan de Leie kan men Kortrijk opmerken. Het is geen grootstad, maar men kan er zeker wel een hotelovernachting boeken. Enerzijds kan men een dagje ronddwalen in de stad en anderzijds kan men ook even de buurt verkennen. De omgeving is verrassend groen. Men kan zeggen dat de stad een ware transformatie heeft meegemaakt. Parkeerplekken in het centrum hebben plaats gemaakt voor toeristische zones en de Leie werd geïntegreerd in het straatbeeld. Kortrijk is een leuke bestemming voor een weekend.

Te doen in Kortrijk

  • De Grote Markt van Kortrijk aanschouwen en er een drankje nuttigen.
  • Het Begijnhofpark grenst aan de Grote Markt en werd opgericht in 1238. De tientallen kleine, witte huisjes zorgen voor een fraai zicht.
  • De Broeltorens kan men pal in het centrum vinden en zijn een overblijfsel van de middeleeuwse stadsvestingen. De verlaagde leieboorden aan de Broeltorens doen aan Gent denken. Voornamelijk bij mooi weer zit hier een hoop volk te rusten.
  • Bij een romantisch weekend Kortrijk hoort een bezoek aan de Rozentuin. Bovendien kan men deze tuin gratis bezoeken. Op voorhand wel even opzoeken wanneer de bloemenpracht het best te bezichtigen valt.
  • K in Kortrijk is een gigantisch shoppingcomplex in het centrum van de stad. De autovrije shopstraat is ook een waar paradijs voor shoppers.
  • Boek een voorstelling in de prachtige Kortrijkse Stadsschouwburg.
  • Bij mooi weer dien je zeker eens af te zakken naar Bar amorse, gelegen op het Buda-eiland.
  • Het museum TEXTURE. ‘Courtrai flax’ is nog altijd een topkwaliteitsproduct.
  • Gastronomisch genieten in één van de vele gezellige eetzaakjes.

Omgeving Kortrijk

In de buurt van Kortrijk treft men enkele zaken aan. Enerzijds kan men eens naar Kluisbos (Vlaamse Ardennen) trekken. Dit kan per fiets. De enkele rit neemt zo’n 30 kilometer in beslag. In Kortrijk het kanaal Bossuit-Kortrijk volgen richting de Schelde, dan ee nstukje de Schelde volgen en in de verte loert de Kluisbos en het hoogste punt van de Vlaamse Ardennen (de Hotond).

Iets dichter bij Kortrijk – zo’n 10 minuten per wagen – treft men Bellegem bos aan. Ook hier kan men aardig wat wandelen. Wijzelf raden de Argendaalwandelroute aan. Een route van zo’n 13 kilometer in een groen kader.

Het stadsleven kan men in Kortrijk relatief gemakkelijk verruilen voor wat groen. Volg de Leie richting Waregem en zo’n 6 kilometer uit Kortrijk vindt men Bavikhove. Op het dorpsplein kan men de Oude Leiewandelroute aanvatten. De afstand bedraagt 11 kilometer.

In Harelbeke – op zo’n 4 kilometer van Kortrijk – treft men een groot recreatiedomein aan, De Gavers. Er zijn speelpleinen in de natuur, men kan er een wandeling maken rond de vijvers en in de zomer kan men een duik nemen in de plas. Leuk voor een weekend Kortrijk met kinderen.

Uw weekend

Een weekend Kortrijk plannen is dus relatief gemakkelijk. Men kan wel wat hotels vinden in het centrum, maar men kan ook perfect een leuke, luxeuze B&B boeken in de buurt van de stad. Iets buiten het centrum is het opvallend groen en heerlijk rustig. Op die manier kan men twee zaken combineren: het stadsleven en de rust.