Napels

Napels

Waarom Napels bezoeken?

Napels is een stad in Italië en het is gelegen aan de westkust van het land, aan de Golf van Napels, en wordt gekenmerkt door zijn geschiedenis en cultuur. Deze stad is al eeuwenlang een centrum voor muziek, kunst en eten, waardoor het een perfecte bestemming is voor alle reizigers. Napels staat bekend om zijn pizza’s, pastagerechten en zeevruchten. De beste manier om van deze lekkernijen te genieten, is door een van hun vele pizzeria’s of restaurants te bezoeken. Als je op zoek bent naar wat cultuur en geschiedenis, ga dan naar Pompeii of Herculaneum, waar je zult zien hoe het leven was in de Romeinse tijd.

Hoe is het weer in Napels?

Napels is een kustplaats in Zuid-Italië. Het heeft een mediterraan klimaat dat warm en vochtig is, met hete zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 10 graden Celsius tot 30 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Napels te bezoeken?

De beste tijd om Napels te bezoeken is in de maanden oktober en november. Het is een geweldige tijd om te bezoeken omdat het samenvalt met het druivenoogstseizoen, wat betekent dat er veel festivals en evenementen plaatsvinden in de hele regio.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Napels?

Als je een klein budget hebt voor je reis, overweeg dan om een weekendje naar Napels te gaan. De gemiddelde kosten van accommodatie per nacht zijn ongeveer €60-€80, en de transportkosten zijn ongeveer €10-€15. Maar als u langer wilt blijven, moet u de kosten van accommodatie en vervoer dienovereenkomstig berekenen.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Napels?

Napels is een grote stad met veel verschillende buurten. Het kan moeilijk zijn om je te verplaatsen en de stad te verkennen, aangezien er veel opties zijn om je te verplaatsen, zoals te voet, met het openbaar vervoer of met de taxi.

Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Napels is niet erg efficiënt, maar het bestrijkt wel alle belangrijke delen van de stad. Er zijn bussen die je overal heen kunnen brengen voor een lage prijs van 1 euro per rit. Je kunt ook de trein nemen om gebieden buiten Napels te bezoeken als je buiten het stadscentrum wilt reizen.

Taxi: Als u een gemakkelijke route van punt A naar punt B wilt nemen, neem dan een taxi

Waar moet je verblijven als je Napels bezoekt?

Napels is de op twee na grootste stad van Italië. Het is gelegen aan de Golf van Napels, aan de westkust van het land en is een populaire toeristische bestemming. Er zijn tal van hotels in Napels, maar sommige zijn beter dan andere. Hier zijn enkele van de beste hotels voor uw verblijf:

Hotel Royal Victoria – een viersterrenhotel met een adembenemend uitzicht over de baai van Napels, de tuinen en het privéstrand.

Hotel Excelsior – een vijfsterrenhotel met elegante kamers, privéstrand en spafaciliteiten.

Hotel Mignon – dit driesterrenhotel biedt een dakterras met panoramisch uitzicht op de Vesuvius en zijn wijngaarden.

Bezienswaardigheden Napels

Castel Nuovo

Ik vond het Castel Nuovo ongelooflijk fascinerend omdat het dateert uit 1279. Het oorspronkelijke gebouw is verloren gegaan op één kleine kapel na, maar sommige kenmerken ervan zijn nog steeds zichtbaar in de kapel van vandaag. Toen Napels in 1443 in handen kwam van Alfonso V van Aragon, liet deze laatste het huidige kasteel herbouwen, met zijn parelwitte toegangspoort met reliëfs die de triomfantelijke intocht van Alfonso vieren.

Castel Nuovo
Bron: magazine

Nationaal Archeologisch museum van Napels

Veel schatten die tijdens de opgravingen zijn gevonden, zijn ondergebracht in het zogenaamde Archeologisch Museum van Napels (Museo Archeologico Nazionale di Napoli). Verken de geschiedenis van de beschaving door te kijken hoe mensen in de Romeinse tijd leefden door de voorwerpen die zijn gevonden in Pompeii, Herculaneum en Stabiae. In het “geheime kabinet” vind je veel erotische vondsten en kunst gemaakt tijdens opgravingen. Het censureren van deze items was vroeger de norm, maar ze zijn sinds 2000 te zien. Een bezoek aan het museum is een must voor iedereen die de Romeinse cultuur beter wil begrijpen en meer wil weten over de ongelooflijke schatten in Pompeii, Herculaneum en Stabiae.

Nationaal Archeologisch museum van Napels
Bron: reisroutes

Street-Art tour in Napels

Napels is de enige stad in Italië die is versierd met werken van de wereldberoemde straatartiest Banksy. Daarnaast staat Napels ook bekend om zijn gigantische muurschildering van voetballer Diego Maradona. Napels heeft daarom een unieke flair.

Street-Art tour in Napels
Bron: weekendtoerist

vluchttunnel Galleria Borbonica

U kunt een duizelingwekkend 30 meter diep tunnelsysteem ontdekken, gelegen nabij het Plebiscito-plein. Het complex Galleria Borbonica werd gebouwd in de 19e eeuw, maar werd al snel door iedereen vergeten tot nu toe.

vluchttunnel Galleria Borbonica
Bron: pinterest

Palazzo Reale di Napoli

De bouw van het Palazzo Reale begon in 1602 en werd uiteindelijk 155 jaar later voltooid. De gevel is 169 meter lang met beelden van oude Napolitaanse koningen mooi opgesteld in de nissen. Zodra u binnenkomt, zal het rijke decor u verblinden en vindt u voldoende ruimte om te verkennen. Bijzonder de moeite waard zijn de imposante marmeren trap, het privétheater en de bibliotheek.

Palazzo Reale di Napoli
Bron: dreamstime