Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Total
0
Shares

In november zijn de nieuwe zorgpremies bekendgemaakt en deze liegen er niet om. Sommige premies zijn met €12,- gestegen. Omdat er zo veel verzekeraars zijn, kan het lastig zijn om de goedkoopste en best passende zorgverzekering te vinden. In dit artikel lees je tips hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Bekijk de polis goed

Belangrijk om te weten bij de basisverzekering, is dat er verschillende soorten polissen zijn om uit te kiezen. Iedere polis heeft een ander prijskaartje, van duur tot budget.

De polis die als de beste wordt gezien, is de restitutiepolis. Hierbij heb je vrije artsenkeuze, wat inhoudt dat je zelf je zorgverlener kan kiezen. De zorg wordt dan volledig vergoed. Het voordeel is dat je overal zonder zorgen terecht kunt, maar het nadeel is dat deze polis de duurste is. Ook is het vanaf 2024 zo dat niet iedere verzekeraar deze polis meer aanbiedt. 

Een goedkopere optie is de naturapolis, waarbij de zorg alleen 100% vergoed wordt als je deze afneemt bij een zorgverlener met een contract bij de verzekeraar. Het nadeel is wel dat zorg dicht bij jou in de buurt misschien niet of niet volledig wordt vergoed. Je kunt dit controleren op de website van de verzekeraar.

De budgetpolis is hetzelfde als de naturapolis, maar dan met een beperkte keuze uit zorgverleners. Dit kan een goede optie zijn als je niet vaak gebruikmaakt van zorg. 

Aanvullend verzekeren: is het nodig?

Een andere manier om een goedkopere zorgverzekering te krijgen, is door te kijken naar je aanvullende verzekering. Deze is niet verplicht, waardoor je zelf kunt bepalen of je er een wilt of niet. Bij de meeste zorgverzekeraars kies je uit pakketten, waarbij het duurste pakket de meeste zorg dekt. Echter zijn deze pakketten nooit allesomvattend of er zijn uitzonderingen vastgesteld in de polis. Ook moet je je goed bedenken waarom je de aanvullende verzekering neemt. Zijn er maar twee soorten zorg binnen het pakket waar je gebruik van wilt maken? Dan kan het misschien goedkoper voor je zijn om deze zorg zelf te betalen. Wil je er zeker van zijn dat je de goedkoopste keuze maakt, dan doe je er goed aan om je rekenmachine erbij te pakken en alles even goed naast elkaar te leggen.

Verschillende opties vergelijken

Zowel bij de basisverzekering als bij de aanvullende verzekering verschillen de opties en mogelijkheden nogal van elkaar. Het is onmogelijk om zelf alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, maar wat wel kan is gebruikmaken van het internet. Er zijn verschillende websites waar je alle verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Je voert simpelweg je wensen in en de zoekmachine doet het werk. Wel is het slim om de voorgestelde polissen nog even goed te bekijken en te vergelijken met elkaar. Zo weet je precies of de zorgverzekering wel echt de goedkoopste en best passende is. Bovendien kun je van de gelegenheid gebruikmaken om te onderzoeken met welke zorgverleners de verzekeraar een contract heeft en wat er precies vergoed wordt vanuit de polis. In sommige gevallen is bepaalde medicatie of anticonceptie uitgesloten van de vergoeding; zo kun je op je neus vallen als je een verzekering anticonceptie vanaf 21 jaar neemt, maar achteraf blijkt dat de prikpil of spiraal niet wordt vergoed. Goed opletten voordat je een polis afsluit, dus! Zo voorkom je dat je per ongeluk dubbel moet betalen: zowel voor een premie waar je niks aan hebt als voor de zorg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk
Karpathos

Karpathos

Inhoudsopgave Hide Waarom Karpathos bezoeken?Hoe is het weer in Karpathos?Wat is de beste tijd van het jaar om Karpathos te bezoeken?Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Karpathos?Wat…
Bericht bekijken