Hongarije

Hongarije

Waarom Hongarije bezoeken?

Hongarije is een land dat veel te bieden heeft op het gebied van culturele bezienswaardigheden en natuurschoon. Het is ook een land met een interessante geschiedenis, met een gebied dat teruggaat tot het stenen tijdperk. Als u van plan bent Hongarije te bezoeken, vindt u in dit artikel enkele van de meest populaire toeristische attracties in Hongarije.

Hoe is het weer in Hongarije?

Het Hongaarse weer kan variëren van warme zomers tot koude winters. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 23 graden Celsius en in de winter rond de -2 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Hongarije te bezoeken?

De beste tijd om Hongarije te bezoeken is tijdens de zomermaanden. Als u echter op zoek bent naar een rustigere en meer ontspannen vakantie, dan is een bezoek in de wintermaanden aan te raden.

Zomer: Door het warme weer en de zon kunt u gemakkelijk genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken en watersporten

Winter: Als u op zoek bent naar een rustigere vakantie met veel sneeuwval en minder drukte, dan is dit de beste keuze.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Hongarije?

De kosten van reizen naar Hongarije kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type en de duur van de reis. Volgens een recent onderzoek bedragen de gemiddelde kosten van een reis naar Hongarije echter € 950,-. Hoewel het niet goedkoop is om Hongarije te bezoeken, kan het toch betaalbaar zijn als je je reis goed plant en je budget in gedachten houdt.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Hongarije?

Hongarije is een land met veel vervoersmogelijkheden. Deze omvatten het gebruik van bussen, treinen of auto’s. Er zijn veel verschillende routes die je kunt nemen om je door dit land te verplaatsen.

Openbaar vervoer: Hongarije heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoersysteem met bussen en treinen. Je kunt kaartjes kopen bij de buschauffeur of conducteur en het is ook mogelijk om deze vooraf online te kopen.

Privévervoer: Als u van plan bent een auto te huren, zijn er door het hele land veel verhuurbedrijven zoals AVIS, Hertz, Budget en Europcar. U kunt ook huren bij lokale taxibedrijven die actief zijn in de meeste grote steden, zoals Budapest Taxi Service Company Ltd., Budapest Taxi

Waar moet je verblijven als je Hongarije bezoekt?

Wanneer u Hongarije bezoekt, moet u zich bewust zijn van de vele verschillende regio’s en hun unieke kenmerken van het land. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste plekken om te verblijven in Hongarije. De hoofdstad Boedapest is uitgeroepen tot een van de mooiste steden van Europa. Je kunt hier een hotel vinden met betaalbare prijzen of kiezen voor een verblijf in een van de vele luxe hotels in Boedapest. Als u van rust en stilte wilt genieten, kunt u overwegen om in een klein dorpje als Kiskőrös te verblijven, dat aan het Balatonmeer ligt.

Bezienswaardigheden Hongarije

De hoofdstad Boedapest

Boedapest is de hoofdstad en grootste stad van Hongarije. Als je op reis gaat naar andere plekken in Hongarije, mag je Boedapest niet vergeten – het is een prachtige stad die een bezoek waard is De stad is relatief jong en bestaat officieel pas sinds 1873, toen de twee afzonderlijke steden Buda, gelegen op de westelijke oever van de Donau, en Pest, gelegen op de oostelijke oever van de rivier, werden samengevoegd.

De hoofdstad Boedapest

Synagage van Boedapest

De Grote Synagoge in Boedapest is een van de meest opmerkelijke gebouwen in de stad. De grootte is ongeëvenaard door enige andere synagoge en het herbergt de op een na grootste synagoge van Europa. Je kunt het nergens missen!

Synagage van Boedapest
Bron: getyourguide

Sint-Stefanusbasiliek

Een ander religieus gebouw in Boedapest dat zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Hongarije is, is de Sint-Stefanusbasiliek. De basiliek is het grootste kerkgebouw in Boedapest en de derde grootste in Hongarije. De bouw van de kerk begon in 1851, maar ze besloten hem in 1868 opnieuw te bouwen. Uiteindelijk konden ze het project in 1905 voltooien. De grootte van het gebouw biedt nu plaats aan maximaal 8.000 mensen – waardoor het een perfect locatie voor uw volgende grote feest of evenement.

Sint-Stefanusbasiliek
Bron: printler

Hongaars Parlementsgebouw

Een van de beroemdste gebouwen van het land is het Hongaarse parlementsgebouw in Boedapest. Het gebouw is gelegen aan de Pest-zijde van de Donau en is 119 m breed. De koepel stijgt 96 m de lucht in en zorgt voor een hoog niveau van zichtbaarheid.

Hongaars Parlementsgebouw

Burcht van Boeda

Een andere populaire lokale attractie is het kasteel op Castle Hill in Boedapest. Het is 70 meter hoog, en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Burcht van Boeda
Bron: Reisroutes