Sibenik

Sibenik

Waarom Sibenik bezoeken?

Een kleine stad, maar een grote toeristische bestemming. Sibenik is de perfecte plaats om te bezoeken als u de rijke geschiedenis, cultuur en prachtige natuur van Kroatië wilt ontdekken. Sibenik is de perfecte bestemming voor diegenen die de rijke geschiedenis, cultuur en prachtige natuur van Kroatië willen ontdekken. De stad biedt veel dingen voor toeristen, van middeleeuwse architectuur tot natuurlijke schoonheid.

Hoe is het weer in Sibenik?

Het weer in Sibenik lijkt veel op het weer in andere delen van Kroatië. De gemiddelde temperatuur varieert van 8 graden Celsius tot 22 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Sibenik te bezoeken?

De beste tijd om Sibenik te bezoeken is tijdens het zomerseizoen, van juni tot september. Dit is wanneer het de meeste zon heeft en strandgangers kunnen genieten van lange dagen en warme temperaturen. Het is echter ook de moeite waard om tijdens andere seizoenen te bezoeken voor een andere ervaring.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Sibenik?

De reiskosten naar Sibenik zijn niet goedkoop. Als je op reis wilt naar Sibenik, moet je minimaal € 959,11 uitgeven aan vliegtickets en accommodatie. Dit is exclusief de kosten van eten en souvenirs die je zou kunnen krijgen terwijl je daar bent.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Sibenik?

De beste manier om Sibenik te verkennen is met de auto. Er zijn veel parkeerplaatsen beschikbaar en de wegen zijn in goede staat. Taxi’s zijn op straat te vinden, maar ze zijn misschien niet zo betrouwbaar als een taxi-app, zoals Uber of Lyft, die u kunt gebruiken voor een comfortabelere rit.

Waar moet je verblijven als je Sibenik bezoekt?

Er zijn veel hotels in Sibenik, Kroatië. U kunt een hotel vinden dat past bij uw behoeften en budget.

Als u dicht bij de zee wilt verblijven, is er het Hotel Adriatic aan de kust van Sibenik. Het ligt ook dicht bij de oude stad en biedt vanaf het terras uitzicht op de zee.

Hotel Amfora ligt ook dicht bij de oude stad en heeft een restaurant met Kroatische keuken. Het heeft een buitenzwembad en biedt gratis WiFi in alle kamers.

Hotel Marina ligt op een heuvel met uitzicht op de baai van Sibenik en vanaf het terras heeft u uitzicht op Trogir, Split en de eilanden Brač, Šolta, Hvar en Korčula. Het hotel heeft een binnenzwembad, sauna

Bezienswaardigheden Sibenik

De Sint-Jacobuskathedraal van Sibenik

De Sint-Jacobuskathedraal is de beroemdste en belangrijkste bezienswaardigheid van Sibenik. Het ontwerp begon in de vijftiende eeuw en het duurde meer dan honderd jaar om een van de mooiste kathedralen van Europa te worden. De kerk is vernoemd naar Jacobus de Meerdere, een apostel en discipel van Jezus Christus. De unieke architectuur en de bijzondere mix van verschillende kunstvormen zorgen ervoor dat u de aanblik van deze kathedraal nooit meer vergeet.

De Sint-Jacobuskathedraal van Sibenik
Bron: reisroutes

De Sint Franciscuskerk

De kerk van St. Franciscus (Sveti Frani) is een middeleeuws gebouw dat werd gebouwd in de 14e eeuw en gelegen aan de zuidoostelijke rand van Sibenik. De kerk is een voorbeeld van een eenvoudige gotiek. In de 15e eeuw werd er de kapel van het Heilig Kruis aan toegevoegd en werd de pastorie met schrijn verplaatst.

De Sint Franciscuskerk
Bron: reddingsplanfranciscuskerk

De Burcht van St Anne

Het kasteel van St. Anne is een van de andere verdedigingswerken van Sibenik en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. Uitzicht vanaf het kasteel is zeker de moeite waard. Tegenwoordig is het kasteel in een vervallen staat, maar je kunt nog steeds enkele details zien en van binnen is er (bijna) niets te zien.

De Burcht van St Anne
Bron: dreamstime

De Kloostertuinen van St Laurence

De kloostertuinen van St Laurence zijn een erg populaire toeristische attractie. Ze zijn in 2007 geopend en dankzij hun locatie in Sibenik zijn ze succesvol geworden. Bezoekers van de tuinen hebben ook een heel goed zicht op de nabijgelegen kathedraal van Sibenik.

De Kloostertuinen van St Laurence
Bron: reisroutes

De Barone Burcht

Het Baronet-kasteel, gebouwd op een 80 meter hoge heuvel en met een prachtig uitzicht over de stad, werd gebouwd in 1646. Dit fort vormt samen met de drie andere een uniek verdedigingssysteem dat diende als bescherming voor de stad van eeuwenlang aanvallen.

De Barone Burcht
Bron: reisroutes