Turku

Turku

Waarom Turku bezoeken?

Turku is een stad in het noordwesten van Finland. Het staat bekend om zijn universiteit en middeleeuwse architectuur. Het heeft een lange geschiedenis en het is al sinds de oudheid een belangrijke plaats voor handel en commercie. Turku is de perfecte bestemming voor een stedentrip als je de Finse cultuur, geschiedenis en natuur wilt ontdekken.

Hoe is het weer in Turku?

Het weer in Turku is beter dan in de rest van Finland. Het heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het in de zomer warm is en in de winter koud. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door 17 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Turku te bezoeken?

De beste tijd van het jaar om Turku te bezoeken is in de herfst. Het weer is meestal warm en zonnig, en de stad organiseert dit seizoen veel interessante evenementen. In Finland is de herfst wanneer het tijd is voor de oogst. De stad viert feest met een aantal culturele evenementen zoals Folklorama en een internationaal filmfestival genaamd Suomi-Finlandia.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Turku?

De reiskosten variëren afhankelijk van het type reis dat u plant en hoe lang uw verblijf zal duren. Voor kortere reizen kunnen de kosten variëren van € 50,- tot € 200,- terwijl voor een langer verblijf de totale kosten kunnen variëren van € 1400,- en € 2800,-.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Turku?

Turku is een stad die vrij groot is en veel vervoersmogelijkheden heeft. Ze zijn echter niet allemaal even gebruiksvriendelijk en sommige hebben meer tijd nodig dan andere. De beste manier om je in Turku te verplaatsen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het is de goedkoopste optie en ook de gemakkelijkste om te gebruiken. Als u zich sneller wilt verplaatsen, kunt u proberen een taxi te nemen of een fiets te huren. Enkele andere populaire opties zijn het huren van een auto of het gebruik van Uber.

Waar moet je verblijven als je Turku bezoekt?

Turku is een stad met veel mogelijkheden voor reizigers. Het heeft geweldige musea en prachtige parken, evenals tal van hotels om uit te kiezen Er zijn veel plekken om te verblijven in Turku als je wilt genieten van de stad en de bezienswaardigheden die het te bieden heeft. Er zijn ook genoeg dingen te doen in Turku en er zijn het hele jaar door verschillende culturele evenementen Een van de beste plekken om te verblijven in Turku is Hotel Kaskinen, dat dicht genoeg bij het centrum ligt, maar toch ver genoeg weg voor rust en stilte.

Bezienswaardigheden Turku

Kasteel van Turku

Het historische monument, het oudste in Budva en bewaakt de haven sinds 1227, is door de eeuwen heen veranderd van een fort in een groots paleis. Volg een rondleiding door het kasteel en ontdek de nogal ingewikkelde geschiedenis van deze site. In tal van zalen zie je oude stukken uit de Middeleeuwen en Renaissance die deel uitmaakten van deze collecties.

Kasteel van Turku
Bron: reisroutes

Museum Aboa Vetus & Ars Nova

Volkscultuur en moderne kunst komen samen in Aboa Vetus & Ars Nova, misschien wel het beste museum van Turku. Aboa Vetus gaat over de Turku van 600 jaar geleden met de overblijfselen van zes middeleeuwse huizen. De ruïnes van het oude gebouw werden bij toeval ontdekt tijdens renovatiewerkzaamheden.

Museum Aboa Vetus & Ars Nova
Bron: travellingbookjunkie

Kathedraal van Turku

De kathedraal van Turku, of Domkerk zoals het ook wordt genoemd, is een van de oudste gebouwen in Finland en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit gebouw werd oorspronkelijk gebouwd in 1300 na Christus en hoewel het in de loop der jaren enkele renovaties heeft ondergaan, ziet het er nog steeds uit als de helft van het origineel.

Kathedraal van Turku
Bron: religiana

Markthal Turun Kauppahalli

In het centrum van de stad staat de eerste markthal van Finland, die sinds 1896 onafgebroken in gebruik is. Het is nog steeds een ontmoetingsplaats voor mensen die in de stad wonen of die de stad bezoeken. Proef de wereld bij een marktkraam en geniet van lokale producten zoals verse vis in deze gevarieerde locatie.

Markthal Turun Kauppahalli
Bron: wikidata

Openluchtmuseum Luostarinmäki

Het antiekmuseum bevindt zich in het centrum van Turku. Het is gehuisvest in een prachtig oud herenhuis waar je veel waardevolle stukken vindt die dateren uit 1830. Vanwege de locatie was Luostarinmäki tussen 1600 en begin 1900 een goedkopere optie voor bewoners. Vertegenwoordigd in het museum zijn de levensomstandigheden van ambachtslieden in deze buurt gedurende die periode.

Openluchtmuseum Luostarinmäki
Bron: turku