Boedapest

Boedapest

Waarom Boedapest bezoeken?

Boedapest is een stad die rijk is aan cultuur en geschiedenis. Het is ook een plek waar u een grote verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels kunt ontdekken. Boedapest is sinds 1873 de hoofdstad van Hongarije. Het heeft de grootste stad van het land goedgemaakt met zijn culturele diversiteit en historische bezienswaardigheden zoals het parlementsgebouw of de Matthiaskerk. Het belangrijkste van Boedapest is dat het voor ieder wat wils heeft. Of je nu op zoek bent naar iets leuks of meer wilt weten over de Hongaarse cultuur, Boedapest zal je niet teleurstellen.

Hoe is het weer in Boedapest?

Het weer in Boedapest is doorgaans mild en gematigd. Het is het beste om te bezoeken tijdens de zomermaanden, wanneer de gemiddelde hoge temperatuur rond de 22 graden Celsius ligt en de gemiddelde lage temperatuur rond de 13 graden Celsius ligt.

Wat is de beste tijd van het jaar om Boedapest te bezoeken?

De beste tijd van het jaar om Boedapest te bezoeken is in de zomer. Het weer is warm, maar niet te heet en er zijn minder mensenmassa’s. In de winter raakt de stad echter overvol. Boedapest is een stad die toeristen veel te bieden heeft. Het heeft vele historische bezienswaardigheden en musea die het hele jaar door de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarnaast heeft het vele festivals die het hele jaar door plaatsvinden, evenals verschillende evenementen die plaatsvinden in de vele parken en cafés.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Boedapest?

De kosten om naar Boedapest te reizen zijn niet goedkoop, maar het is niet zo duur als sommige andere Europese steden. Het kan met een beperkt budget worden gedaan als u vooruit plant en de beste deals online vindt. De gemiddelde reiskosten naar Boedapest bedragen € 944,- per persoon. Dit is inclusief de kosten van vlucht en accommodatie. Als u met uw familie of vrienden reist, zijn de totale kosten hoger dan dat.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Boedapest?

Boedapest is een stad met veel vervoersmogelijkheden. Hier is een lijst met de beste manieren om Boedapest te verkennen en van de stad te genieten.

Transportopties in Boedapest:

– Openbaar vervoer: Bussen, trams en metro’s zijn de meest voorkomende openbaar vervoersystemen in Boedapest. Het metrosysteem is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om je in Boedapest te verplaatsen.

– Privévervoer: er zijn veel taxibedrijven in de stad, maar u kunt ook een auto huren of uw eigen voertuig gebruiken.

– Fiets: Fietsverhuur is beschikbaar op veel locaties in de buurt van toeristische attracties, maar u kunt bij sommige hotels ook fietsen huren voor een korte periode.

Waar moet je verblijven als je Boedapest bezoekt?

De meest populaire accommodaties in Boedapest zijn hotels, hostels en vakantiewoningen. Deze drie soorten accommodaties hebben hun eigen voor- en nadelen waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten reizigers. Verblijf in een hotel als je dicht bij het stadscentrum en andere toeristische attracties zoals het Hongaarse parlementsgebouw of de Matthiaskerk wilt zijn. Verblijf in een appartement als je meer privacy wilt of meer gebieden buiten het centrum van Boedapest wilt verkennen, zoals Pest of Buda. Verblijf in een hostel als je iets budgetvriendelijks wilt

Bezienswaardigheden Boedapest

Het imposante parlementsgebouw

Het parlementsgebouw van Hongarije ligt aan de oever van de Donau. Het parlementsgebouw is moeilijk te missen het is 268 meter lang en 118 meter breed. Het is ook de grootste in zijn soort in heel Europa. De structuur is gemaakt in gotische stijl en ziet er ook van binnen erg mooi uit.

parlementsgebouw boedapest

De grootste Synagoge van Europa

In 1854 werd de Grote Synagoge gebouwd in Erzsébetváros. Deze synagoge is de op één na grootste van Europa en de grootste in Hongarije, en heeft een prachtig gebouw dat zichtbaar is als je door de stad loopt.

Synagage van Boedapest
Bron: getyourguide

de Matthiaskerk

De middeleeuwse Matthiaskerk is een zeer belangrijk historisch gebouw op de Burchtheuvel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de elfde eeuw, maar na verloop van tijd werd het vele malen verwoest en herbouwd.

de Matthiaskerk
Bron: vakantieviking

De schoenen op de Donaukade

Er is een gedenkteken aan de Donau op de kade voor het Parlement ter ere van mensen die zijn vermoord tijdens een regime van de Tweede Wereldoorlog. Deze schoenen maakten ooit deel uit van dat eerbetoon en worden nu als herinnering gebruikt.

De schoenen op de Donaukade
Bron: tix

vrijheidsplein van Boedapest

Het “Vrijheidsplein” is een symbool van Russische trots en de “Bevrijdingsdag” is er oorspronkelijk naar genoemd. Het monument eert de soldaten die zijn omgekomen tijdens hun bevrijding van Boedapest van de nazi-troepen. Het lijkt misschien iets uit een film! Maar ook Hongarije heeft wel degelijk een standbeeld van Ronald Reagan in Boedapest. Dit was te wijten aan het feit dat er in 1989 een opstand was tegen het communistische regime en het communisme eindigde in Hongarije, net als in de hele wereld.

vrijheidsplein van Boedapest
Bron: stralendhongarije