Griekenland

Griekenland

Waarom Griekenland bezoeken?

Griekenland is een prachtig land en er is zoveel te doen. Of je nu op zoek bent naar stranden, cultuur of geschiedenis, Griekenland heeft het allemaal.

Hoe is het weer in Griekenland?

Het weer in Athene is een gematigd klimaat met een gemiddelde temperatuur van 15,9 graden Celsius het hele jaar door. Het weer in Athene kan van dag tot dag verschillen, en soms kan het behoorlijk koud zijn in de winter en heet in de zomer.

Wat is de beste tijd van het jaar om Griekenland te bezoeken?

De beste tijd van het jaar om Griekenland te bezoeken is tijdens de zomermaanden, want dan ervaart het land de hoogste temperaturen.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Griekenland?

De gemiddelde kosten van een reis naar Griekenland bedragen ongeveer € 940,- . Dit is inclusief vliegtickets, accommodatie en eten.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Griekenland?

De vervoersmogelijkheden in Griekenland zijn een beetje beperkt. Er zijn maar een paar bussen en treinen, wat het moeilijk maakt om je te verplaatsen. De beste manier om door Griekenland te reizen is door een auto te huren. Het is de handigste manier om je te verplaatsen, maar er zijn hoge kosten voor nodig. Als je geen auto wilt huren en met het openbaar vervoer wilt reizen, koop dan vooraf kaartjes zodat je niet lang op de bus of trein hoeft te wachten.

Waar moet je verblijven als je Griekenland bezoekt?

Als u Griekenland bezoekt, moet u eerst beslissen waar u wilt verblijven. Er zijn veel opties en er is geen juist antwoord op deze vraag. De beste manier om te beslissen welk type accommodatie je nodig hebt, is door uit te zoeken wat je budget is en hoeveel tijd je hebt. Als u op korte vakantie bent, is een hotel wellicht de beste optie voor u. Als het je eerste keer in Griekenland is en je wilt het land verkennen, dan is het huren van een appartement of een verblijf in een pension misschien meer geschikt voor jou.

Bezienswaardigheden Griekenland

Athene

Athene is de bakermat van de westerse beschaving en tegenwoordig is het een vrij moderne stad. Wel kom je op bijna elke straathoek een eeuwenoude ruïne tegen. Athene zit vol met curiosa en verborgen juweeltjes. Een van de meest indrukwekkende landschappen is de in het oog springende Akropolis, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken.

Athene

Amfitheater van Epidaurus

Epidaurus is opgenomen in de UNESCO-lijst van sites en, volgens wat je hebt gelezen, is het een geweldige stad om te bezoeken terwijl je in Griekenland bent. Het oude theater is daar te vinden en is het domein van een van de vroegste theaters die overal te vinden zijn.

Amfitheater
Bron: depositphotos

De ruïnes van oud-Korinthe

De ruïnes van het oude Korinthe bevinden zich aan de rand van de moderne stad. Opgravingen in dit gebied hebben geleid tot enkele interessante ontdekkingen over de Griekse oudheid. De stad Korinthe was een van de belangrijkste steden van Griekenland. De Romeinen verwoestten de stad en bouwden ongeveer 100 jaar later een nieuwe.

De ruïnes van oud-Korinthe
Bron : reisroutes

Peloponnesos

Het schiereiland Peloponnesos is het mythische hart van Griekenland. Bij elke hoek valt je geest diep in het oude Griekenland. De oude Griekse cultuur en geschiedenis voelen hier nog levend aan. Er zijn talloze ruïnes in deze regio en ze dienen als decor voor al die verhalen. Je kunt de magie en het mysterie van dit gebied voelen door er gewoon doorheen te reizen.

Peloponnesos
Bron: lifelicious

het kanaal van Korinthië

Het kanaal van Korinthe is een zeewaterkanaal dat opzettelijk werd gebouwd in het oude Griekenland, op de landengte van Korinthe. Het doel van dit kanaal was en is nog steeds om de Golf van Korinthe via een rivier met de Middellandse Zee te verbinden. De eerste mislukking vond plaats in een archeologisch tijdsbestek in de 1e eeuw na Christus, toen een invasie de bouw stopte en geld wegleidde van de afwerking. Het kanaal dat uiteindelijk in 1893 werd voltooid en tegenwoordig vooral wordt gebruikt door grote vrachtschepen, maar ook door plezierjachten en zeilboten.

het kanaal van Korinthië
Bron: ronreizen