Portugal

Portugal

Waarom Portugal bezoeken?

Portugal is een land dat nog relatief onbekend is bij toeristen. Het is niet zo populair als andere Europese landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Maar het land heeft veel mooie plekken die het bezoeken waard zijn. Portugal heeft veel mooie plekken om te bezoeken en het is een gemakkelijk land om in rond te reizen. Als u op zoek bent naar een nieuwe bestemming of Europa wilt verkennen, dan moet Portugal op uw lijst staan.

Hoe is het weer in Portugal?

We hebben verschillende weersomstandigheden in Portugal, waaronder het regenseizoen (november-april) en het droge seizoen (mei-oktober). De gemiddelde temperatuur in Portugal varieert het hele jaar door van 20 tot 25 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Portugal te bezoeken?

De beste tijd om Portugal te bezoeken is van juni tot september. Het is mooi weer en de drukte is laag. Als het weer in Portugal warmer wordt, wil je naar het zuiden, waar het klimaat milder en minder vochtig is. Als u op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, is dit misschien uw perfecte bestemming.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Portugal?

De gemiddelde kosten van een reis naar Portugal zijn € 1271,81 Dit is inclusief de prijs voor een enkele reis, hotel en maaltijden in Portugal.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Portugal?

De beste manier om Portugal te verkennen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er zijn bussen en treinen die je overal naartoe kunnen brengen, maar daar moet je voor betalen. U kunt ook gebruik maken van taxi’s of huurauto’s als u er een nodig heeft.

Waar moet je verblijven als je Portugal bezoekt?

Portugal heeft een overvloed aan plaatsen om te verblijven, van kleine pensions tot luxe resorts. De kosten van accommodatie variëren afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen die door elke plaats worden aangeboden.

Bezienswaardigheden Portugal

Serra de São Mamede

De Serra de São Mamede strekt zich uit over 25 kilometer tussen Castelo de Vide en La Rabaza en bereikt zijn hoogste punt op 1025 meter.

Serra de São Mamede
Bron: opontodepartida

Aveiro

Een stad genaamd Aveiro ligt in Portugal tussen Coimbra en Porto aan de lagune van Ria de Aveiro. Het wordt het “Venetië van Portugal” genoemd omdat het veel water heeft.

Aveiro
Bron: stringfixer

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en een van de oudste steden van Europa. Het heeft ook zoveel mooie bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. U kunt een wandeling maken in het historische centrum van onze stad of naar een van de verschillende stranden in de buurt.

Porto

Het Paleis van Mafra

Mafra, een kleine stad in Portugal, heeft een van Europa’s grootste en meest extravagante paleizen. Het Palacio de Mafra, gebouwd in de 18e eeuw, omvat een gigantisch klooster en een sierlijke kapel, evenals vele weelderige architectonische kenmerken. Er zijn ook prachtige tuinen op het terrein!

Het gebouw werd zowel als klooster als koninklijk paleis gebruikt. Meer dan 1200 kamers en 150 trappen zijn blootgelegd, maar slechts een klein deel van het complex is blootgesteld aan het publieke oog.

Het Paleis van Mafra
Bron: unesco

Óbidos

Óbidos is een schilderachtig stadje met een oude geschiedenis. Het is rondom ommuurd en is door de geschiedenis heen goed bewaard gebleven. In de stad vind je ook middeleeuwse straatjes, oude pleinen en het historische kasteel Óbidos. Het idyllische stadje is al tientallen jaren een zeer populaire toeristische trekpleister en een icoon van de regio.

Óbidos
Bron: travelsewhere