Oslo

Oslo

Waarom Oslo bezoeken?

Oslo is een stad in Noorwegen met ongeveer 680.000 inwoners. Het is een van de meest bezochte steden in Europa. Oslo heeft veel bezienswaardigheden zoals musea, restaurants en winkelcentra. Oslo is de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen. Het ligt aan de westkust van Noorwegen en maakt het gemakkelijk om zowel Oslo als de omliggende gebieden met het openbaar vervoer te verkennen.

Hoe is het weer in Oslo?

Oslo, Noorwegen is een stad met een gematigd klimaat met koele zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de -2 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Oslo te bezoeken?

De beste tijd om Oslo te bezoeken hangt af van wat u wilt doen terwijl u daar bent. Als u de bezienswaardigheden van de stad wilt verkennen of in een van de vele restaurants wilt eten, dan is elk jaargetijde daar goed voor. Als u echter de drukte wilt vermijden en tijdens uw bezoek van wat rust en stilte wilt genieten, probeer dan een bezoek tijdens de wintermaanden, wanneer de meeste mensen binnenshuis opgetrokken zijn.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Oslo?

Als u een reis naar Oslo, Noorwegen plant, wilt u misschien weten hoeveel het gaat kosten. De gemiddelde reiskosten in Oslo bedragen € 1375,- . Dit is inclusief vliegtickets en accommodatie.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Oslo?

De beste manier om Oslo te verkennen is te voet of met de fiets. Als u van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, zorg er dan voor dat u vooruit plant en een kaartje voor T-banen koopt. Als je buiten de stadsgrenzen moet reizen, koop je best een bus- of treinkaartje op het station.

Waar moet je verblijven als je Oslo bezoekt?

Oslo heeft een breed scala aan accommodatiemogelijkheden. Er zijn veel hotels, hostels en Airbnb-verhuur waar reizigers uit kunnen kiezen. U kunt uw perfecte verblijfplaats vinden door deze bronnen te bekijken:

– Hotels: https://www.oslohotelguide.com/en/hotels/oslo-norway/ – Hostels: https://www.hostelworld.com/hostels-in-oslo-norway – Airbnb: https://www. airbnb.com/search?city=Oslo%2C+Noorwegen&p=

Bezienswaardigheden Oslo

Het operagebouw

Het innovatieve ontwerp van het operagebouw in Oslo is een charmante samensmelting van verschillende stijlen en vormen. Er zijn veel andere moderne gebouwen in deze stad vanwege dit ontwerp, maar het unieke van het operagebouw valt op als een van de meest opvallende kenmerken. Je bent misschien geen operafan of dol op dit specifieke gebouw, maar er zijn andere verbazingwekkende dingen te zien die je tijd waard zijn. De metro ligt op slechts een steenworp afstand en u kunt vanaf de ingang van dit historische gebouw naar het dak lopen van waaruit u een panoramisch uitzicht over de stad heeft.

Het operagebouw

De kathedraal van Oslo

De kathedraal van Oslo werd oorspronkelijk gebouwd tussen 1694 en 1697 en halverwege de 19e eeuw grondig gerenoveerd. De kerk is de belangrijkste gebedsplaats van Noorwegen. In het verleden werd het regelmatig gebruikt door de Noorse koninklijke familie. Wanneer grote staatsbegrafenissen of belangrijke bruiloften plaatsvinden, vindt dit altijd plaats in de kathedraal.

De kathedraal van Oslo
Bron: in12uur

Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis aan de Slottsplassen is de officiële residentie van de Noorse koninklijke familie. Het werd gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw voor de in Frankrijk geboren monarch, koning Karel III. Tegenwoordig is het een van de vele musea in het centrum van Oslo en wordt het beschouwd als een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Noorwegen.

Het Koninklijk Paleis

Munchmuseum

Het Munch Museum is een must-see voor iedereen met de minste interesse in Noorse kunst. Het herbergt een van de twee schilderijen die hij schilderde, “The Scream”, een van zijn meest bekende stukken.

Munchmuseum
Bron: visitnorway

Akershus Festning

Kasteel Akershus is een middeleeuws kasteel dat oorspronkelijk werd gebouwd in de 13e eeuw. Het werd ook gebruikt als gevangenis. In het kasteel worden veel leuke evenementen georganiseerd. Het kantoor van de premier bevindt zich in het fort van Akershus. Dit is een van de meest indrukwekkende en historische culturele bezienswaardigheden van het land.

Akershus Festning
Bron: flickr