Munster

Munster

Waarom Munster bezoeken?

Munster is een ideale bestemming voor een stedentrip. Er zijn veel dingen te doen en te zien, dus het is moeilijk om te weten waar te beginnen. De stad Munster ligt in het zuidwesten van Duitsland en heeft meer dan 100.000 inwoners.

De stad heeft een rijke geschiedenis die meer dan 1000 jaar teruggaat. Het werd voor het eerst genoemd in het jaar 806 na Christus als “Munstersche”. De naam “Munster” komt van het Latijnse woord monasterium wat “klooster” betekent. In het verleden was Munster beroemd om zijn brouwerijen en brouwerijen zijn vandaag de dag nog steeds overal in de stad te vinden.

Hoe is het weer in Munster?

Het weer in Munster is onvoorspelbaar en verandert vaak snel. De temperatuur varieert meestal van 3°C tot 14°C, maar het kan ook onder het vriespunt komen.

Wat is de beste tijd van het jaar om Munster te bezoeken?

De beste tijd van het jaar om Munster te bezoeken is tijdens de zomermaanden. Dit komt omdat er in deze tijd veel festivals en evenementen plaatsvinden in de stad, waaronder het Munster Festival, dat elk jaar in juli plaatsvindt.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Munster?

Als je wilt weten hoeveel geld je moet uitgeven aan een reis naar Munster, dan is dit artikel iets voor jou. We bespreken de kosten van reizen naar Munster, wat uw budget zou moeten zijn en enkele tips om geld te besparen. Als je vanuit Dublin reist, kost het ongeveer €60-€70 voor een enkeltje. De totale reiskosten vanuit Dublin bedragen ongeveer € 80- € 90 per persoon.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Munster?

De beste manier om Munster te verkennen is met de auto. Er zijn veel opties voor het openbaar vervoer, maar ze zijn niet erg betrouwbaar en rijden meestal alleen overdag. Als je een taxi wilt nemen, kost dat veel geld.

Waar moet je verblijven als je Munster bezoekt?

Er zijn veel hotels in Munster. Enkele van de beste zijn Hotel am Schlossgarten, Hotel am Dom en Hotel Königshof. Ze bevinden zich alle drie in het centrum van Munster en hebben een geweldige ligging.

Hotel am Schlossgarten is een 5-sterrenhotel dat direct naast het beroemde barokke kasteel Schloss ligt, dat u zeker moet bezoeken. Het heeft een spa met een binnenzwembad, een sauna en een stoombad.

Hotel am Dom is ook een 5-sterrenhotel dat aan de oevers van de rivier de Inn ligt. Het heeft een mooi terras vanwaar u het uitzicht op het bruisende stadscentrum kunt bewonderen, inclusief de kathedraal van Munster en het Rathaus (gemeentelijk paleis).

Bezienswaardigheden Munster

Sint-Lambertuskerk

Het beste aan de St. Lambert-kerk is het ongelooflijke ontwerp. Aan de torens bungelen drie ijzeren kooien die deze plek een onderscheidend karakter geven. De bouw van de Sint-Lambertuskerk begon in 1375. Ze overleefde de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog, maar alleen dankzij het gotische Madonnabeeld uit 1380!

Sint-Lambertuskerk
Bron: reisroutes

Prinzipalmarkt

De Prinzipalmarkt is het historische hart van Münster en is een gezellig plein met typische puntgevelhuizen en kleurrijke bloemen. Het belichaamt nog steeds een KLEIN middeleeuwse sfeer. Maak een wandeling over de pittoreske Prinzipalmarkt, waar je allerlei leuke trendy souvenirs, lokale cafés om te ontspannen en feestelijke evenementen in de stad vindt. Met iconische gevels op de achtergrond is dit marktplein uniek in zijn soort.

Prinzipalmarkt

Kunstmuseum Pablo Picasso

Houd je van Pablo Picasso of van kunst in het algemeen? Kom naar het Kunstmuseum Pablo Picasso! Je vindt het museum in Munster. Het museum herbergt een uitgebreide collectie lithografieën en etsen van Picasso, evenals tentoonstellingen met Marc Chagall en Henri Matisse. Deze exposities worden regelmatig gehouden en geven je veel interessante informatie over het leven van de kunstenaar. Daarnaast kun je in dit museum werken van 800 kunstenaars bewonderen.

Kunstmuseum Pablo Picasso
Bron: tripadvisor

Slot Münster

Het Münster Schloss (of gewoon het Schloss) is niet zomaar een doorsnee kasteel, het is eigenlijk het eigen kasteel van de stad. Het heeft een schat aan geschiedenis en heeft alles doorstaan, van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog tot aardbevingen. Je kunt uit de eerste hand zien hoe mooi het is gebouwd en dat er zelfs na al die tijd geen scheuren of gaten zichtbaar zijn.

Slot Münster
Bron: reisroutes

Friedenssaal stadhuis

De Friedenssaal bevindt zich in het gotische stadhuis van Münster en is de meest gevierde kamer. Enkele van de belangrijkste historische mijlpalen vonden hier plaats, bijvoorbeeld de Spaans-Nederlandse vredesakkoorden werden op 15 mei 1648 op deze plek ondertekend. Dankzij het verdrag was er vrede na de 80-jarige oorlog en de 30-jarige oorlog.

De Vredeshal ziet er vandaag nog hetzelfde uit als in 1648. Als bezoeker kunt u ook zelf De Vrede van Westfalen ondertekenen. U kunt echter ook nog steeds het originele document van de Vrede van Westfalen zien.

Friedenssaal stadhuis
Bron: reisroutes