Split

Split

Waarom Split bezoeken?

Split is een prachtige stad en heeft veel te bieden. Het is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Split is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kroatië, dus het is geen wonder dat Split zoveel te bieden heeft.

Split is een oude stad met een rijke geschiedenis en cultuur, wat het nog interessanter maakt om te bezoeken. Als u op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke toeristische plekken, dan is Split misschien wel uw beste keuze!

Hoe is het weer in Split?

Het weer in Split is over het algemeen mediterraan, met een hete, droge zomer en een milde winter. De gemiddelde temperatuur in Split ligt rond de 18 graden Celsius tijdens de zomermaanden en 10 graden Celsius tijdens de wintermaanden.

Wat is de beste tijd van het jaar om Split te bezoeken?

Hoewel er veel factoren zijn die van invloed zijn op de beste tijd om Split te bezoeken, worden dit over het algemeen beschouwd als de maanden mei, juni en september. Het weer in Split is perfect om van april tot november te reizen. De temperaturen zijn zacht en er is veel zon. De wind kan in de wintermaanden een beetje sterk zijn, maar dat betekent gewoon dat het een geweldige tijd is om te zeilen!

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Split?

De discussie over hoeveel geld je moet uitgeven aan een reis naar Split is afhankelijk van je doelen voor de reis. Als u het meeste uit uw tijd in Split wilt halen, zult u waarschijnlijk meer geld moeten uitgeven. Als je er echter maar een dag of twee naartoe gaat, is het misschien niet de moeite waard. De beste manier om erachter te komen hoeveel geld u in uw budget zou moeten hebben, is door een lijst te maken van alle dingen die u wilt doen en vervolgens de kosten bij elkaar op te tellen.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Split?

Split heeft veel verschillende vervoersmogelijkheden. De gemakkelijkste manier om de stad te verkennen is met de bus. Er zijn ook taxi- en autoverhuurdiensten beschikbaar. Er zijn drie buslijnen in Split: de blauwe lijn, de groene lijn en de rode lijn. De blauwe lijn loopt van Split naar Trogir en Dubrovnik, terwijl de groene lijn van Split naar Makarska en Zadar gaat. De rode lijn verbindt Split met Solin, Stobreč, Kaštela, Drvenik Veliki, Drvenik Mali en Trogir. Taxi’s zijn ook een handige manier om u te verplaatsen als u niet wilt lopen of het openbaar vervoer wilt nemen.

Waar moet je verblijven als je Split bezoekt?

Als u op zoek bent naar een plek om te verblijven in Split, zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. U kunt in het stadscentrum verblijven en genieten van alle attracties die deze prachtige stad te bieden heeft. U kunt er ook voor kiezen om in een van de vele villa’s rond Split te verblijven en te genieten van de rust.

Bezienswaardigheden Split

Diocletianus in Split

Het paleis van Diocletianus is ongetwijfeld een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Split. Omdat het een architecturale en historische schat is, bevindt het zich in het midden van een rechthoek die vroeger werd omringd door een gracht op het grondplan. Dit oude Romeinse paleis werd gebouwd in de 4e eeuw na Christus en werd gebouwd voor keizer Diocletianus. Tegenwoordig is het een belangrijk deel van de oude stad en vormt het een hele kant van de stad.

Diocletianus in Split
Bron: reisroutes

Riva Boulevard

Split’s Riva Boulevard is de hoofdstraat van de stad. U kunt hier autovrij wandelen en de schoonheid van Split in alle rust ervaren. Dit is tenslotte ook een walhalla voor culinaire genoegens.

Riva Boulevard
Bron: reislegende

Ontdek Voćni Trg

‘Voćni Trg’ is een charmant plein in Split. De officiële naam is ‘Plein van de Broers Radic’, maar de lokale bevolking kent het beter onder de informele naam, Fruitplein. Deze naam komt van het feit dat fruittelers uit de omgeving van Split hun producten daar verkochten. Tegenwoordig zie je op dit levendige plein veel winkels, cafés, restaurants en markten.

Voćni Trg
Bron: flickr

Marjan heuvel

Telegrin barst van de activiteit als mensen in paren de heuvel op lopen en fietsen. Laat u echter niet misleiden door het vredige karakter van Marjan; dit is gegarandeerd een toeristische hotspot! De plaats dankt zijn naam aan een telegraafstation in de tijd van Napoleon.

Marjan heuvel
Bron: weerkroatie

Bacvice Beach

In Bacvice Beach, het equivalent van Split aan de Middellandse Zee, vind je kristalhelder water.

Bacvice Beach
Bron: worldbeachguide