Antalya

Antalya

Waarom Antalya bezoeken?

Antalya is de ideale plek voor vakantiegangers die willen genieten van zon, strand en zee. De stad heeft veel stranden, die perfect zijn om te zwemmen en te zonnebaden. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste Turkse gerechten in Turkije, evenals een aantal heerlijke internationale gerechten.

Hoe is het weer in Antalya?

Het weer in Antalya is altijd warm, zonnig en droog. De gemiddelde temperatuur in de stad ligt rond de 26 graden Celsius. Met een bevolking van 2 miljoen mensen heeft Antalya een vochtig subtropisch klimaat.

Wat is de beste tijd van het jaar om Antalya te bezoeken?

Antalya is een populaire toeristische bestemming in Turkije. Het heeft veel te bieden voor zowel winter- als zomerreizigers. Ook tijdens de vakantie is het de perfecte plek om te bezoeken. De beste tijd van het jaar om Antalya te bezoeken kan variëren, afhankelijk van wat u zoekt. Als je het beste weer wilt ervaren, dan is de winter de beste keuze. Als u op zoek bent naar een meer levendige sfeer en een kans om de stad te verkennen, dan is de zomer misschien wel uw beste optie.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Antalya?

De kosten van reizen naar Antalya variëren van land tot land. De gemiddelde kosten van een reis naar Antalya bedragen ongeveer € 1400,-.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Antalya?

Antalya is een stad die veel te bieden heeft. Vanwege de nabijheid van natuurlijke wonderen, stranden en historische bezienswaardigheden, is Antalya een geweldige stad voor reizigers. De transportmogelijkheden in Antalya kunnen echter verwarrend en moeilijk te navigeren zijn. De beste manier om Antalya te verkennen is per auto of taxi. Er zijn veel taxidiensten in de stad, maar ze zijn duurder dan Uber of Lyft. De goedkoopste manier om je te verplaatsen is met het openbaar vervoer dat bestaat uit bussen en treinen.

Waar moet je verblijven als je Antalya bezoekt?

Antalya is een populaire toeristische bestemming in Turkije. Het heeft een breed scala aan hotels en resorts die geschikt zijn voor alle soorten reizigers. De beste plaatsen om te verblijven tijdens een bezoek aan Antalya zijn de hotels in ısaklar of Konyaalti, die dicht bij het stadscentrum liggen. Enkele andere populaire hotels zijn Harbiye Hotel, Yeni Otel en Otel Antalya.

Bezienswaardigheden Antalya

Aspendos

Het grootste deel van het jaar worden er in het grote Romeinse theater een breed scala aan amusements- en sportevenementen gehouden. Hoewel er aanzienlijke schade is opgelopen in oorlogstijd en tijden van onrust, heeft het het theater alleen maar mooier gemaakt. Dit grote gebouw biedt plaats aan 15.000 toeschouwers.

Aspendos

Antalya Aquarium

Het aquarium is centraal gelegen aan de kust in een modern gebouw. Het gebouw heeft meer dan 30 aquaria op een niveau van twee verdiepingen, evenals verschillende verbluffende kenmerken, waaronder een lange glazen tunnel die onder de oceaan doorloopt. De aquaria zijn mooi versierd met voorwerpen met rotsen, schepen en andere schatten uit de oceanen. Ze zijn ook een leuke plek om te bezoeken voor kinderen en volwassenen!

Antalya Aquarium
Bron: archdaily

Yivli Minare Moskee

De Yivli Minare-moskee is een prominent gebouw in het centrum. Het is vanuit bijna het hele oude centrum te zien en is al eeuwenlang een prominent gebouw. De moskee werd gebouwd in het jaar 1230 en blijft zelfs vandaag de dag nog steeds mooi. Als je de Jefri-moskee bezoekt, onthoud dan dat deze alleen open is tijdens gebedsuren en om eventuele beperkingen op kleding, schoenen of fotografie te respecteren.

Yivli Minare Moskee
Bron: planetofhotels

Murat Pasa Moskee

Naast de Yivli Minare-moskee kunt u ook de Murat Pasa-moskee bezoeken. Een prachtig gebouw zowel van binnen als van buiten, dicht bij de oude stadspoort. Dankzij de hoge minaret is de moskee niet moeilijk te vinden of te lopen!

Murat Pasa Moskee
Bron: wikipedia

Konyaalti strand

Aan de westkant grenst een uitgestrekt strand aan deze grote stad. Het strekt zich kilometers ver uit met zowel zand als kiezelstenen. In andere delen zorgt het voor verschillende ervaringen in elk deel van de wijk die ook Konyaalti wordt genoemd.

Konyaalti strand
Bron: freepik