Liverpool

Liverpool

Waarom Liverpool bezoeken?

Liverpool is een bruisende stad die veel te bieden heeft. Je kunt het Beatles-verhaal ontdekken, meer te weten komen over de geschiedenis van de haven en zelfs kunst ervaren in Liverpool. Liverpool is een historische stad die zijn deel van tragedie en triomf heeft meegemaakt. Het is ook de thuisbasis van een van de beroemdste bands in de geschiedenis – The Beatles. Er zijn veel plekken waar je hun verhaal kunt vinden, van musea tot klassieke platenzaken.

Hoe is het weer in Liverpool?

Het weer in Liverpool is over het algemeen mild. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 10°C.

Wat is de beste tijd van het jaar om Liverpool te bezoeken?

Liverpool is een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis. Het is ook het hele jaar door een populaire bestemming voor toeristen. Liverpool heeft een gematigd klimaat met vier seizoenen. De beste tijd om Liverpool te bezoeken is tijdens de zomermaanden, wanneer het weer op zijn best is. U kunt ook profiteren van de vele festivals en evenementen van de stad die in de zomer worden gehouden.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Liverpool?

Als je erover nadenkt om naar Liverpool te reizen, vraag je je misschien af hoeveel dat gaat kosten. De goedkoopste vluchten naar Liverpool zijn te vinden voor ongeveer £ 300. Dit is echter exclusief accommodatie- en andere reiskosten zoals eten of openbaar vervoer. De goedkoopste manier om van het vliegveld naar het stadscentrum te komen, is met de bus, die ongeveer £ 5 kost per enkele reis.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Liverpool?

Liverpool is een stad met veel vervoersmogelijkheden voor zowel toeristen, inwoners als forensen. De meest populaire manier van vervoer in Liverpool is per bus, er zijn meer dan 200 busroutes beschikbaar. Er zijn ook twee grote treinstations in Liverpool, namelijk Lime Street Station en Centraal Station, beide hebben goede verbindingen met andere steden zoals Manchester, Leeds, Birmingham en Londen. Om met de auto rond te reizen kunt u gebruik maken van een van de vele parkeergarages of opritten of gebruik maken van een van de parkeer-

Waar moet je verblijven als je Liverpool bezoekt?

Als u met de auto reist, kunt u overwegen om te overnachten in een van de vele hotels die gemakkelijk te bereiken zijn vanaf de snelweg M62. Dit maakt het gemakkelijk om Liverpool te verkennen en te verkennen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het parkeren van uw auto de hele dag. Als u van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, dan zijn er een aantal hotels in de buurt van Liverpool Lime Street treinstation of Lime Street busstation. Dit maakt het voor u gemakkelijk om uw trein of bus naar huis te halen nadat u de hele dag Liverpool hebt verkend.

Bezienswaardigheden Liverpool

Anglican Cathedral

Deze prachtige kathedraal van Liverpool is gebouwd door toegewijde mensen, die er maar liefst 74 jaar aan hebben gewerkt. De heren Giles Gilbert Scott en George Bodley werden aangesteld als architecten om in 1904 het leggen van de eerste stenen en de verdere bouw van deze kathedraal te leiden nadat hun ontwerp was ingediend.

Anglican Cathedral
Bron: picfair

Metropolitan Cathedral

Deze zeer gespecialiseerde en prachtig ontworpen katholieke kathedraal in Liverpool begon in 1962 met de bouw. Architect Fredrick Gibberd is te danken voor dit kerkelijke ontwerp. De buitenkant van het gebouw is slechts een schil voor hoe ruim en modern het interieur is. Samen met de Anglicaanse kathedraal is het een belangrijke toeristische attractie.

Metropolitan Cathedral
Bron: visitliverpool

Merseyside Maritiem Museum

Dit museum ligt aan het Albert Dock en vertelt over de handel en het wel en wee van Liverpool. Het heeft een kelder, die interessante feiten over smokkelaars en smokkelwaar bevat. Dit museum raakt ook onderwerpen aan als de slavenhandel, de Titanic en de betrokkenheid van Liverpool bij dit hele plan.

Merseyside Maritiem Museum
Bron: gpsmycity

Port of Liverpool Building

Het barokke neoklassieke gebouw op de Pier Head is een majestueuze aanblik. De massieve ronde koepel is kilometers ver te zien en bestaat al meer dan 100 jaar. Het was ooit de thuisbasis van Mersey Docks and Harbors Company, maar ze zijn naar meerdere locaties vertakt. Het gebouw is nog mooier nu het een aantal van de beste bedrijven van het land huisvest.

Port of Liverpool Building
Bron: hotels

Ben je dol op fotografie? De Open Eye Gallery is een geweldige plek om te bezoeken met allerlei verschillende foto’s van 1930-heden. Bekijk dit museum met fotografen, kunstenaars en echte experts! U kunt genieten van een breed scala aan verbluffende fotografie in deze galerij. Er zijn altijd exposities weergegeven en elk is het bekijken waard. Het heeft ook twee verdiepingen: de ene vaste collectie en de andere voortdurend wisselende tentoonstellingen die altijd de moeite waard zijn.

Open Eye Gallery
Bron: hotels