Malmö

Malmö

Waarom Malmö bezoeken?

Malmö is een stad in Zweden die bekend staat om zijn architectuur, cultuur en geschiedenis. De stad heeft toeristen veel te bieden, vooral degenen die geïnteresseerd zijn in moderne kunst en fotografie. Malmö is ook de derde grootste stad van Zweden. Het heeft een bevolking van ongeveer 300.000 mensen en is gelegen in het zuidelijke puntje van Zweden. Het werd in de Middeleeuwen gesticht als een belangrijke haven voor de handel tussen Denemarken en Zweden.

Hoe is het weer in Malmö?

De stad Malmö ligt aan de oostkust van Zweden, dicht bij Kopenhagen, Denemarken. De stad heeft een mild klimaat met een gemiddelde temperatuur van 11°C. Het is een goede bestemming om in de zomer te bezoeken omdat het niet te warm is en de luchtvochtigheid laag is.

Wat is de beste tijd van het jaar om Malmö te bezoeken?

De beste tijd om Malmö te bezoeken is tijdens de zomermaanden. De zomermaanden zijn van juni tot augustus, waarbij juli de drukste maand van het jaar is voor toeristen.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Malmö?

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Malmö? Het is een vraag die bij veel mensen opkomt. De kosten van reizen naar Malmö kunnen variëren, afhankelijk van het type reis dat u plant. Een manier om uw reis te plannen is door een online tool zoals Expedia of Google Flights te gebruiken. Deze tools kunnen u helpen de beste vluchtopties, hoteltarieven en andere reisgerelateerde informatie te vinden.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Malmö?

Malmö is een stad die goed verbonden is met andere delen van Zweden per trein, bus en veerboot. De gemakkelijkste manier om door de stad te reizen is door gebruik te maken van het geïntegreerde openbaar vervoersysteem. De gemakkelijkste manier om het openbaar vervoer in Malmö te gebruiken, is via de app “SL Access”, waarmee u een kaartje voor uw reis kunt kopen en met uw kaart of telefoon kunt betalen. De app geeft je ook realtime informatie over vertrekken, aankomsten, vertragingen en verstoringen.

Waar moet je verblijven als je Malmö bezoekt?

Er zijn veel hotels in Malmö die verschillende voorzieningen bieden voor elk budget. Er zijn ook hostels die goedkope accommodatie bieden voor budgetreizigers.

Bezienswaardigheden Malmö

Kasteel van Malmö

Het eerste kasteel van Malmö werd in 1434 gebouwd door koning Eric van Pommeren. Dit oorspronkelijke gebouw werd in het begin van de 16e eeuw afgebroken en in 1530 werd het vervangen door een nieuw gebouw, ontworpen door koning Christian II.

Kasteel van Malmö
Bron: dreamstime

Turning Torso

Turning Torso is het hoogste gebouw van Scandinavië en een van de hoogste gebouwen in Europa. Het heeft 54 verdiepingen met een hoogte van 190 meter. Turning Torso staat ook bekend als de eerste verwrongen wolkenkrabber van Scandinavië en werd gebouwd door HSB – Ab Zweeds conglomeraatbedrijf.

Turning Torso

Sint-Pieterskerk

De Sint-Pieterskerk is het oudste gebouw in de stad en werd bijna 700 jaar geleden gebouwd. De kerk blijft ook tot op de dag van vandaag het belangrijkste kerkelijke gebouw in Malmö – het werd gebouwd als een gotische kerk, een architecturale stijl die honderden jaren werd beschouwd als een van de meest populaire stijlen voor kerkelijke structuren

Sint-Pieterskerk
Bron: 27vakantiedagen

Malmö Konsthall

Malmö Konsthall, ontworpen door de lokale architect Klas Anselm en gebouwd tussen de jaren 1971 en 1974, is een van de grootste tentoonstellingshallen voor hedendaagse kunst in heel Europa. Door een uitgekiende positionering en vormgeving is er volop daglicht in de ruimte. In totaal 550 lampen, van verschillende hoogtes en grote ramen op het noorden maken dit mogelijk.

Malmö Konsthall
Bron: flickr

Öresundbrug

Wat je op de Öresundbrug zult opvallen, is een hogesnelheidslijn en -weg. Deze brug, genoemd naar de zee die Zweden en Denemarken scheidt, is ongeveer 8 kilometer lang op het reddingseiland Peberholm in Malmö.

Öresundbrug
Bron: sumfinity