Keulen

Keulen

Waarom Keulen bezoeken?

Keulen is een geweldige stad om te bezoeken vanwege zijn geschiedenis, cultuur, eten en mensen. Het is twee keer de culturele hoofdstad van Europa geweest. De stad is ook de thuisbasis van vele musea en galerieën. Het is nooit te laat om Keulen te bezoeken! Hier zijn enkele dingen die je in de stad kunt doen:

-Bezoek de Domkathedraal

-Maak een wandeling langs de Rijn

-Eet wat heerlijk Duits eten

Hoe is het weer in Keulen?

Het weer in Keulen is meestal koud en regenachtig in de winter. De zomermaanden zijn meestal warm met temperaturen tot 30°C. De gemiddelde temperatuur in Keulen ligt rond de 9°C.

Wat is de beste tijd van het jaar om Keulen te bezoeken?

De beste tijd om Keulen te bezoeken is tijdens de warmere maanden, wanneer er meer toeristen in de stad zijn. Er zijn veel festivals die het hele jaar door plaatsvinden, maar het is het beste om een bezoek tijdens Kerstmis of oudejaarsavond te vermijden, omdat dit erg dure en drukke tijden kunnen zijn om te bezoeken.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Keulen?

Keulen is een prachtige stad in Duitsland, en als je van plan bent om het binnenkort te bezoeken, vraag je je misschien af hoeveel geld je nodig hebt. De beste manier om uw budget voor een reis naar Keulen te berekenen, is door te schatten hoeveel geld u uitgeeft aan reizen, onderdak en eten. Om dit te doen, moet u de prijs van vluchten en accommodatie in Keulen weten.

De gemiddelde vlucht van Londen naar Keulen kost ongeveer € 250- € 300 per persoon. Als u op zoek bent naar hotels met een vijfsterrenclassificatie, verwacht dan ongeveer € 175 per nacht te betalen.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Keulen?

Keulen is een prachtige stad, maar het kan moeilijk zijn om er te geraken. Gelukkig zijn er tal van vervoersmogelijkheden die het gemakkelijk maken om te komen waar je heen moet. De beste manier om Keulen te verkennen is met het openbaar vervoer. De KVB biedt verschillende manieren om door de stad te reizen, waaronder bussen en trams. U kunt ook de S-Bahn of Rheinbahn nemen als u een nog snellere rit wilt. Het is belangrijk op te merken dat Keulen een fietsvriendelijke cultuur heeft en dat er in veel delen van de stad programma’s voor het delen van fietsen beschikbaar zijn.

Waar moet je verblijven als je Keulen bezoekt?

Keulen is een geweldige stad en heeft veel te bieden voor toeristen. Als u op zoek bent naar een hotel, raad ik u aan om in Hotel am Dom te verblijven, dat centraal gelegen is en dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Keulen

Het stadhuis

Het historische stadhuis van Keulen is een mix van gotische en renaissancestijlen. Het Rathaus werd gesticht in 1135, maar de oudste delen die nog overeind staan, werden gebouwd in 1330. In gotische stijl werd de Ratsturm-toren gebouwd tussen 1407 en 1414. Hij werd echter zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en verbrandde bijna volledig tot een hoop as. Gelukkig is dit historische gebouw zo veel hersteld als de oorspronkelijke pracht mogelijk acht.

Het stadhuis
Bron: pinterest

Altstadt

De Altstadt van Keulen is de oudste wijk, te vinden op de westelijke oever van de Rijn in Keulen. Het grootste deel van deze wijk is tijdens de Tweede Wereldoorlog door bombardementen verwoest en daarna is slechts een klein deel (tussen de Alter Markt en de Heumarkt) herbouwd.

Altstadt
Bron: citiesnstories

Flora Köln

Als je ooit in Keulen bent, bezoek dan zeker de Botanische Tuin van Keulen, die al sinds de negentiende eeuw bestaat. Het strekt zich uit over ongeveer 11,5 hectare en heeft twee zeer grote tropische huizen. Met meer dan 10.000 planten en bloemen in de tuin is er genoeg te ontdekken en te beleven.

Flora Köln
Bron: eurowings

De Dom van Keulen

De gigantische Dom van Keulen is de trotse kathedraal van de stad en tevens de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen. Met een lengte van 144 meter, 86 prachtig breed en 157 meter hoog is het de grootste gotische kerk van Europa. De Kölner Dom zou zijn omgevallen als er geen grote beschermende muur was gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Dom van Keulen
Bron: top10bezienswaardigheden

Chocolademuseum van Keulen

Het chocolademuseum van Keulen is waarschijnlijk een van de populairste attracties van de stad. Ontdek hoe cacaobonen 100% pure chocolade worden. Het is heel leuk om veel verschillende soorten chocolade te proberen en je eigen gepersonaliseerde chocoladereep te maken! Het bezoek komt terecht in een chocolaterie met 320 verschillende smaken.

Chocolademuseum van Keulen
Bron: dreamstime