Cork

Cork

Waarom Cork bezoeken?

Cork is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Het heeft alles, van stranden tot bergen en alles daartussenin. Cork is een bloeiende stad met veel geschiedenis en cultuur. Het is ook zeer toegankelijk, waardoor het een ideale plek is om te bezoeken voor alle soorten reizigers.

Hoe is het weer in Cork?

Het weer in Cork kan worden omschreven als mild, met koele zomers en milde winters. De gemiddelde hoge temperatuur in Cork is 18 graden Celsius, terwijl de gemiddelde lage temperatuur 9 graden Celsius is.

Wat is de beste tijd van het jaar om Cork te bezoeken?

De beste tijd om Cork te bezoeken is tijdens de zomermaanden. De meeste attracties en musea zijn tijdens deze maanden open, evenals vele restaurants en pubs. Het weer is warm genoeg om te genieten van buitenactiviteiten zoals zeilen, fietsen of wandelen door de stad.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Cork?

De gemiddelde kosten van een reis naar Cork voor 2 personen voor 2 weken bedragen ongeveer € 3734,-. Als u niet zeker weet hoeveel geld u nodig heeft voor uw reis naar Cork, kunt u het beste beginnen met een schatting. Om uw budget voor een reis naar de op een na grootste stad van Ierland te berekenen, is het belangrijk dat u rekening houdt met de hoeveelheid tijd die u in de stad doorbrengt en of er speciale activiteiten gepland zijn terwijl u daar bent.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Cork?

De beste manier om Cork te verkennen is met de auto. Het is de meest handige, efficiënte en de meest betaalbare manier van reizen. Ook heeft Cork veel vervoersmogelijkheden zoals: bus, trein, auto, taxi. Het is belangrijk om te bedenken van welke optie je gebruik wilt maken voordat je besluit op reis te gaan.

Waar moet je verblijven als je Cork bezoekt?

Als je Cork bezoekt, heb je een paar opties om te overnachten. U kunt verblijven in het stadscentrum of in de buitenwijken. Als u op zoek bent naar een goedkopere optie, kunt u iets vinden in de buitenwijken van Cork.

Hier een paar opties om te verblijven in Cork:

  • Amnis House
  • Cork International Hotel
  • The Imperial Hotel
  • The Kingsley

Bezienswaardigheden Cork

St. Peter’s Cork

St. Peter’s Cork werd gebouwd in 1788 en de North Portico dateert uit 1710, waardoor het iets ouder is dan de rest van het gebouw. In 1949 werd de kerk ontheiligd. Het deed jarenlang dienst als warenhuis tot de gemeenteraad van Cork het in 1994 restaureerde.

St. Peters's Cork
Bron: yaycork

City Gaol

Cork City Gaol Museums is een populair museum waar het gebouw al sinds de 19e eeuw staat en een oudere gevangenis verving.

City Gaol
Bron: irelandtravelguides

Blackrock Castle

Het kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw om de kust te beschermen. Het werd helaas verwoest door een brand en herbouwd na dat grote verlies. De architecten namen het op zich om 3 extra verdiepingen aan de oorspronkelijke toren toe te voegen, bijgebouwen te herbouwen en zelfs een parkeerplaats te bouwen.

Blackrock Castle
Bron: flickr

het Cork Butter Museum

Cork Butter Museum is gevestigd in wat ooit bekend stond als de Cork Butter Market. Het toont momenteel informatie over de boterexport van Ierland en de productie sindsdien. Boter is nu het belangrijkste exportproduct van Ierland, het levert ook voedsel aan andere landen.

het Cork Butter Museum
Bron: independent

Elizabeth Fort

Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd in 1703 en werd vervolgens volledig gerenoveerd en herbouwd in de jaren 1920. Het heeft een tumultueuze geschiedenis gehad, maar wordt nu beschouwd als een belangrijk modern monument. Nadat de oorspronkelijke structuur in 1601 was gebouwd, waren de lokale bevolking bang om naar binnen te gaan vanwege mogelijke invallen. Ze hebben het zelf vernietigd en toen de orde was hersteld, moesten ze hun lokale structuur opnieuw opbouwen en zelf betalen.

Elizabeth Fort
Bron: gites