Oostenrijk

Oostenrijk

Waarom Oostenrijk bezoeken?

Oostenrijk is een bestemming die al geruime tijd op de bucketlist van veel mensen staat. Mensen willen dit land bezoeken vanwege de prachtige landschappen, geweldige keuken en een rijke geschiedenis. Oostenrijk is een van de meest populaire landen van Europa en heeft voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in skiën of wandelen, Oostenrijk heeft het allemaal!

Hoe is het weer in Oostenrijk?

De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is ongeveer 25 graden Celsius en de wintertemperaturen zijn ongeveer 0 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Oostenrijk te bezoeken?

De beste tijd van het jaar om Oostenrijk te bezoeken, hangt af van wat u van uw reis wilt. Als u op zoek bent naar warm weer, dan zijn de zomermaanden perfect voor u. Als je op zoek bent naar een meer culturele ervaring, dan zou de herfst geweldig zijn omdat er in deze tijd veel festivals plaatsvinden. Als u in de winter wilt wandelen of skiën, dan zijn de wintermaanden ook perfect omdat er minder mensenmassa’s zullen zijn en het weer veel kouder zal zijn dan in andere periodes van het jaar.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Oostenrijk?

Oostenrijk is een prachtig land en er zijn veel redenen waarom mensen het willen bezoeken. De kosten van reizen naar Oostenrijk kunnen variëren, afhankelijk van wanneer u wilt gaan en hoe lang u wilt blijven. De gemiddelde reiskosten naar Oostenrijk bedragen ongeveer € 941,- voor een reis van een week. Dit is inclusief de kosten van vluchten, accommodatie, eten en drinken. Als u op zoek bent naar een goedkope reis naar Oostenrijk, dan is een reisbudget ongeveer € 470,96 per persoon per week. Dit omvat alleen de kosten van vluchten en accommodatie, maar niet van eten of drinken.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Oostenrijk?

Oostenrijk heeft een goed ontwikkeld en uitgebreid openbaar vervoersysteem. U kunt zich gemakkelijk door het land verplaatsen met treinen, trams, bussen en veerboten.

Waar moet je verblijven als je Oostenrijk bezoekt?

Enkele van de populaire plaatsen waar bezoekers graag verblijven zijn de hoofdstad Wenen en Salzburg. Deze steden hebben veel dingen te doen en te zien, evenals geweldige restaurants en hotels. Andere opties zijn een verblijf in kleinere steden zoals Innsbruck of Graz.

Bezienswaardigheden Oostenrijk

Kasteel Hohenwerfen

We raden u aan een bezoek aan Schloss Hohenwergen te combineren met uw reis met de trein naar de Grot van Eisriesenwelt. Salzburg is een van Europa’s meest populaire toeristische bestemmingen. Het verbazingwekkende en imposante kasteel Salzburgerland ligt ingeklemd tussen de bergen van het prachtige Oostenrijk. Het kasteel biedt een interessante rondleiding en je kunt ook genieten van een spannende roofvogelshow binnen de majestueuze muren.

Kasteel Hohenwerfen
Bron: reisroutes

Salzburger Dom

De Dom van Salzburg is een van de beroemdste barokke kerken in Oostenrijk. De kathedraal is ontworpen door architect Matthias Steinl en gebouwd van 1675-1690. Het is 142 meter lang en 33 meter hoog.

Salzburger Dom
Bron: allesoversalzburg

Schloß Belvedere in Wenen

Schloß Belvedere is nog een ander prachtig paleis in Wenen. Dit barokke paleis werd tussen 1714 en 1716 gebouwd in opdracht van Eugenius van Savoye, een generaal in dienst van de Habsburgers. Het paleis diende als zijn zomerverblijf.

Schloß Belvedere in Wenen

Grot van Eisriesenwelt in Werfen

De Eisriesenwelt is een van de grootste kalksteengrotten van Europa. De grot strekt zich uit over 42 km en bestaat uit een netwerk van gangen. Door het smeltende water en de extreme kou worden sommige tunnels nog verder doorgesneden dan andere.

Grot van Eisriesenwelt in Werfen
Bron: avontuuropreis

Karlskirche in Wenen

De Karslkirche is een van de symbolen van Wenen. Het werd gebouwd in 1717 en tussen 1716 en 1739. De rooms-katholieke kerk staat op de Karsplatz en staat ook bekend als een van de grootste in Wenen.

Karlskirche in Wenen