Turkije

Turkije

Waarom Turkije bezoeken?

In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste redenen bekijken om Turkije te bezoeken. Turkije is een land dat veel te bieden heeft. Het heeft een rijke geschiedenis, boeiend cultureel erfgoed en prachtige natuur. Het is een ideale bestemming voor reizigers die verschillende culturen en tradities willen ontdekken terwijl ze natuurlijke schoonheid ervaren.

Hoe is het weer in Turkije?

Het weer in Turkije lijkt erg op het weer in Europa. In de zomer is het heet en droog met hoge temperaturen tot rond de 40 graden Celsius. De winters in Turkije zijn koud, maar niet zo koud als die in Noord-Europa of Canada. De temperatuur daalt tijdens de wintermaanden meestal onder nul graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Turkije te bezoeken?

Turkije is in de zomer een populaire toeristische bestemming, maar ook in andere seizoenen is het een prachtig land. Turkije heeft het hele jaar door een geweldig klimaat en de diverse landschappen zijn het bekijken waard. Met zijn rijke geschiedenis en cultuur staat Turkije altijd bovenaan de lijst van veel reizigers om te bezoeken. Met elk jaar meer dan 25 miljoen toeristen die Turkije bezoeken, is het niet verwonderlijk dat er genoeg tips voor het reisseizoen zijn waarmee u rekening kunt houden bij het plannen van uw reis naar dit land.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Turkije?

De gemiddelde kosten van een reis naar Turkije bedragen ongeveer € 1867,-. Dit omvat de kosten van hotel, eten en activiteiten.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Turkije?

Als toerist in Turkije zul je het moeilijk vinden om zonder auto rond te reizen. De beste manier om je te verplaatsen is met het openbaar vervoer. Er zijn drie verschillende soorten openbaar vervoer: bus, trein en metro.

Bus: Bussen zijn de goedkoopste optie om je te verplaatsen en ze rijden de hele dag op vaste routes. U kunt ook bussen gebruiken om plaatsen te bereiken die geen trein- of metrotoegang hebben.

Trein: Treinen rijden volgens een vast schema en zijn sneller dan bussen, maar duurder dan bussen. Ze rijden ook vaker dan bussen tijdens de piekuren, omdat ze volgens de dienstregeling rijden.

Metro: De metro is de snelste manier om van de ene plaats naar de andere te komen, maar het is ook de duurste optie van alle drie de beschikbare opties in Turkije.

Waar moet je verblijven als je Turkije bezoekt?

Het land herbergt veel mooie plekken en steden. Overweeg een verblijf in Istanbul, de grootste stad van Turkije. Als u op zoek bent naar een meer authentieke ervaring, moet u proberen om in Cappadocië of Antalya te verblijven. U kunt ook in de buurt van de kust verblijven als u wilt genieten van de strandactiviteiten die in Turkije beschikbaar zijn.

Bezienswaardigheden Turkije

Hagia Sophia

De Hagia Sophia in Istanbul bestaat al sinds de zesde eeuw en was bijna 1000 jaar lang een christelijk-orthodoxe basiliek. Daarna veranderde het gebouw van eigenaar en werd het 400 jaar lang een moskee voordat het vandaag de dag een van de mooiste musea van Istanbul werd.

Hagia Sophia

Pamukkale

Pamukkale ligt op minder dan een uur rijden van ons hotel in Mardin en wordt een van de meest spectaculaire locaties die u ooit zult bezoeken!

Pamukkale

Topkapi paleis

Het Topkapi-paleis in Istanbul was lange tijd het centrum van de Ottomaanse macht en werd door vier generaties sultans en hun families als residentie gebruikt.

Topkapi paleis
Bron: reisroutes

Nemrut Dagi

De Nemrut Dagi-berg is een 2000 meter hoge berg in het zuidoosten van Turkije. Het staat bekend om het koninklijke graf op de top en andere beelden eromheen.

Nemrut Dagi

Openluchtmuseum van Göreme

Göreme is een adembenemende stad in Turkije. De stad staat vol met prachtige meesterwerken van steen en versieringen, evenals een groot aantal kerken die in de grotten zijn uitgehouwen.

Openluchtmuseum van Göreme