Ierland

Ierland

Waarom Ierland bezoeken?

Ierland is een van de meest bezochte landen in Europa. Het land heeft veel te bieden, van de rijke cultuur en geschiedenis tot de natuurlijke schoonheid en unieke landschappen. Ierland is een prachtig land met een betoverende geschiedenis, waardoor het een perfecte bestemming is voor elke reiziger. Het biedt bezoekers genoeg dingen om te doen, of je nu op zoek bent naar een avontuur in de buitenlucht of de vele verborgen juweeltjes wilt ontdekken die Ierland te bieden heeft.

Hoe is het weer in Ierland?

Het weer in Ierland kan van dag tot dag verschillen. Het is belangrijk om te weten hoe het weer in Ierland zal zijn voordat u erheen reist. Ierland heeft een gematigd klimaat met koele winters en milde zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van ongeveer 10 graden Celsius tot 15 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Ierland te bezoeken?

Ierland is het hele jaar door een ideale bestemming voor reizigers, maar u kunt uw reis het beste plannen in de lente- en zomermaanden van maart tot oktober. Als je op zoek bent naar iets levendigers, ga dan in de herfst naar Ierland als het kouder begint te worden en de mensen hun truien dragen.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Ierland?

Ierland is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Als u van plan bent om Ierland te bezoeken, moet u een budget voor uw reis maken. Op basis van de gemiddelde kosten van een reis naar Ierland, kunt u verwachten dat u ongeveer € 1000,- per persoon uitgeeft voor een reis van een week.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Ierland?

Ierland heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer mogelijkheden, waardoor het een geweldige plek is om te bezoeken als je je wilt verplaatsen met het openbaar vervoer. Bovendien is het Ierse spoorwegsysteem een van de meest efficiënte in Europa.

Waar moet je verblijven als je Ierland bezoekt?

Een bezoeker moet proberen in de regio te blijven waarin hij het meest geïnteresseerd is. Ierland heeft een aantal prachtige kustgebieden met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het heeft ook een aantal geweldige steden zoals Dublin, dat culturele attracties en een bruisend nachtleven biedt. Enkele andere populaire plaatsen om te verblijven zijn Cork, Galway en Killarney.

Bezienswaardigheden Ierland

De Cliffs of Moher

Een ander natuurfenomeen waar de Ieren erg bekend mee zijn, zijn de Cliffs of Moher. Deze kliffen aan de kust vallen naar beneden bij Hag’s Head, 120 meter recht in de Atlantische Oceaan, en hebben een maximale hoogte van 214 meter net ten noorden van O’Brien’s Tow. Deze plek wordt jaarlijks door bijna een miljoen mensen bezocht. Het is ook de thuisbasis van een interessant bezoekerscentrum, dat wordt gesponsord met Europees geld, en het vertelt je meer over de unieke biosfeer van deze regio.

De Cliffs of Moher

Dingle Peninsula

Ierland staat al eeuwen bekend als een plaats van culturele diversiteit en rijke geschiedenis. Het vasteland van Ierland is bezaaid met historische bezienswaardigheden en heeft zijn eigen taal – de Ierse taal. Het schiereiland Dingle is een van de historische plaatsen in Ierland die u moet bezoeken om de rijke cultuur, geschiedenis en taal echt te begrijpen.

Dingle Peninsula

Wicklow Mountains

Zin in een actieve dag tijdens je rondreis door Ierland? Bezoek dan het Wicklow Mountains National Park, ook wel bekend als ‘de tuin van Ierland’. Er zijn 4 verschillende gekleurde valleien in het park, de ene nog levendiger dan de andere.

Wicklow Mountains

Ring of Beara

De Ring of Beara is niet zo bekend als de Ring of Kerry, maar het is toch een bezoek waard. Het is 135 km lang en alleen bereikbaar met een eigen auto, dus veel toeristen zie je hier niet. Af en toe kom je schapen tegen, maar niet zomaar een schaap. De dieren op het uiterste punt van Garnish Island! U kunt in 3 eenvoudige stappen oversteken naar Dursey Main met de enige kabelbaan van Ierland.

Ring of Beara

Giant’s Causeway

De Giant’s Causeway is een monument in Noord-Ierland dat al honderden jaren bestaat. Het wordt beheerd door de National Trust, die het behoud van sites uit verschillende culturen en tijdperken bevordert. In Ierland kijken mensen op hun eigen manier naar het verhaal van wat hier is gebeurd. De Dam is al jaren een lokale trekpleister en daarom verkeert hij nog in zo’n goede staat.

Giant’s Causeway
Bron: fineartamerica