Toulouse

Toulouse

De stad Toulouse is de grootste in de regio Occitanie, in Zuid-Frankrijk. Het is gelegen aan de oevers van de rivier de Garonne en wordt omgeven door wijngaarden en boomgaarden. Dit artikel vermeldt de beste plaatsen om te bezoeken in Toulouse en wat ze te bieden hebben.

Waarom Toulouse bezoeken?

Toulouse is een stad in het zuiden van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het departement Haute-Garonne en het is een subprefectuur van de regio Occitanie. Toulouse herbergt vele historische monumenten, waaronder kerken, kathedralen en musea. Toulouse is ook gerangschikt als een van de meest leefbare steden in Frankrijk. In deze sectie wordt uitgelegd wat er te zien en te doen is in Toulouse, zodat u uw bezoek gemakkelijk kunt plannen!

Hoe is het weer in Toulouse?

Het weer in Toulouse, Frankrijk is doorgaans mild en vochtig. De stad ervaart een gemiddelde temperatuur van rond de 13 graden Celsius. Er zijn vier seizoenen in Toulouse en de gemiddelde jaarlijkse neerslag is 783 millimeter.

Wat is de beste tijd van het jaar om Toulouse te bezoeken?

De beste tijd om Toulouse te bezoeken is tijdens de zomer, wanneer het warm weer is en u kunt genieten van de festivals van de stad. Vanwege het koude en regenachtige weer moet u Toulouse in de winter niet bezoeken.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Toulouse?

In dit gedeelte kunt u zien hoeveel geld u nodig heeft voor een reis naar Toulouse en wat de beste deals zijn. De kosten van reizen naar Toulouse variëren afhankelijk van hoe lang je blijft, waar je verblijft en wat voor soort activiteiten je doet. Als u bijvoorbeeld de Eiffeltoren wilt bezoeken, gaat het meer kosten dan wanneer u alleen een dagje uit zou willen.

Als uw budget ongeveer $ 500 USD per persoon is voor een verblijf van 8 dagen in Toulouse, dan zou uw totale budget $ 4000 USD zijn. Voor deze prijs krijg je een Airbnb in het stadscentrum met een kitchenette en wifi inbegrepen. U kunt ook vluchten krijgen voor een retourvlucht van ongeveer $ 400 USD vanuit New York.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Toulouse?

Toulouse is een stad met ongeveer 1 miljoen inwoners. Het openbaar vervoer is relatief goed en het is gemakkelijk om de stad te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden om door Toulouse te reizen, en de beste manier hangt af van uw behoeften. Als je bijvoorbeeld snel door de stad moet, dan wil je het metro- of bussysteem gebruiken.

Waar moet je verblijven als je Toulouse bezoekt?

Toulouse is de hoofdstad van de regio Occitanie in Frankrijk en het is ook de plaats waar u een aantal populaire toeristische bestemmingen vindt.

Wil je in een hotel overnachten, dan heb je de keuze uit een groot aantal hotels die in het centrum van de stad liggen. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een van de vele hotels aan de rand van Toulouse als u in de buurt van enkele van de populaire attracties wilt zijn.

Als u op zoek bent naar een Airbnb-verhuur wanneer u Toulouse bezoekt, dan is er genoeg om uit te kiezen. De meest populaire bestemmingen voor Airbnb-verhuur zijn onder meer:

-Het stadscentrum

-De luchthaven

-De golfbaan van Esquirol

Bezienswaardigheden Toulouse

Théatre du Capitole

Een wandeling langs het operagebouw roept herinneringen op aan de verloren glorie van Toulouse. In de rechtervleugel is het huidige operagebouw gehuisvest. Men wacht al sinds de 18e eeuw op een nieuwe gevel en de bouw begon in 1886. De gevel is oorspronkelijk 128 meter lang en wordt gedragen door 8 marmeren zuilen.

Théatre du Capitole
Bron: ladepeche

Place du Capitole

Voel je helemaal warm en donzig terwijl je door de straten van Toulouse dwaalt met de roodgekleurde herenhuizen. Enkele van de mooiste gebouwen van Toulouse omringen het sfeervolle plein, zoals het opvallende Théâtre du Capitole en het stadhuis van Toulouse, een majestueus neoklassiek gebouw dat lijkt op Buckingham Palace. Of geniet van het landschap vanaf een van onze terrassen met je favoriete drankje in de hand. Er zijn ook tal van evenementen op het terrein waar u van kunt genieten.

Place du Capitole
Bron: be.schreder

Couvent des Jacobins

Het Couvent des Jacobins of de Jacobijnerkerk staat bekend als het Dominicaanse mekka. Het was Sint Dominicus die de orde stichtte die nu zijn naam draagt. De bouw was rond 1340 voltooid en er werd in die tijd vooral gereageerd op de aflaten, een groot probleem van deze tijd.

De “palmboom” is het belangrijkste kenmerk van de kerk. Die oervorm bestaat uit 22 dikke en dunne ribben die op een kolom rusten.

Couvent des Jacobins
Bron: tripadvisor

De Saint-Sernin Basiliek

De Basilica de Saint-Sernin is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Toulouse. Het is zowel een Romaanse kathedraal als een van de grootste kerken van Europa. Het werd zo gebouwd dat pelgrims op weg naar Compostela een tussenstop zouden hebben en deze zouden tegenkomen op hun reis door Frankrijk.

Ondanks dat de Saint-Sernin-basiliek van buiten vrij eenvoudig lijkt, is het eigenlijk een prachtig Romaans kunstwerk. Het maakt gebruik van een combinatie van stenen in de constructie en elk is heel belangrijk! Het duurde 300 jaar voordat het voltooid was in het midden van de 14e eeuw.

De Saint-Sernin Basiliek
Bron: stringfixer

Canal du Midi

Het Canal du Midi is een voltooide waterweg die de stad Toulouse met de Middellandse Zee verbindt en bijna 250 km lang is in de Aude en de Hérault. Het kanaal heeft een reeks sluizen waardoor boten er doorheen kunnen varen.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in het kanaal is bij Béziers bij de sluizen van Fonsenarres, die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Je kunt ook een lang stuk van het kanaal lopen of er zelfs een boottocht op maken!

Canal du Midi