Kroatië

Kroatië

Waarom Kroatië bezoeken?

Kroatië is een land op het Balkanschiereiland in Zuidoost-Europa. Het wordt begrensd door Slovenië in het noorden, Hongarije in het noordoosten, Servië in het oosten, Bosnië en Herzegovina in het zuiden, Montenegro in het zuidwesten en Italië in het westen. Kroatië heeft 4,28 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 56.594 vierkante kilometer.

Het land heeft een kustlijn langs de Adriatische Zee en het is een van de slechts drie landen met toegang tot de kusten van zowel de Europese Unie als de Middellandse Zee. Kroatië biedt bezoekers een diversiteit aan landschappen en een rijke geschiedenis, wat het de moeite waard maakt om te bezoeken.

Hoe is het weer in Kroatië?

Het klimaat in Kroatië is mediterraan. Dit betekent dat de zomers heet en droog zijn, de winters nat en mild en de lente en herfst aangenaam. De temperatuur varieert het hele jaar door van ongeveer 15°C tot 30°C.

Wat is de beste tijd van het jaar om Kroatië te bezoeken?

Kroatië is een land met veel natuurlijke schoonheid, maar het heeft ook veel kunstmatige attracties. De mensen staan bekend om hun gastvrijheid en het eten is heerlijk. Het is gelegen aan de kust van de Adriatische Zee. Er zijn veel redenen om Kroatië te bezoeken, maar de beste tijd om te gaan is misschien wel in de zomer. Dat komt omdat er in die tijd van het jaar meer festivals en evenementen plaatsvinden. U kunt ook genieten van alle vier de seizoenen in Kroatië als u in de late herfst of het vroege voorjaar gaat.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Kroatië?

Kroatië is een populaire toeristische bestemming, maar het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoeveel geld je gaat uitgeven aan een reis daar. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het budgetteren van uw vakantie. Dit kunnen de kosten van het vliegticket, accommodatie, eten en drinken en zelfs souvenirs zijn.

De gemiddelde kosten van een vliegticket zijn ongeveer € 200 , maar dit kan afhangen van waar u vandaan vliegt en van de tijd van het jaar. Als u bijvoorbeeld in het hoogseizoen (juli-augustus) wilt vliegen, dan zijn de prijzen hoger dan wanneer u buiten het seizoen (november – maart) vliegt. Hetzelfde geldt voor accommodatie – de hotelprijzen zullen in het hoogseizoen veel hoger zijn dan in het laagseizoen.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Kroatië?

Kroatië is een prachtig land met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Er is hier zoveel te doen, maar wat is de beste manier om je te verplaatsen? De meest populaire manier om je door Kroatië te verplaatsen is met een huurauto. Het is gemakkelijk en handig, want u kunt gaan waar u maar wilt, wanneer u maar wilt. Heeft u echter geen rijbewijs of eigen auto, dan zijn er andere mogelijkheden.

Waar moet je verblijven als je Kroatië bezoekt?

Er zijn veel plaatsen om te verblijven in Kroatië. U kunt hotels, pensions vinden, of u kunt een appartement huren. De meest populaire bestemmingen voor toeristen zijn de kuststeden zoals Split en Dubrovnik.

Bezienswaardigheden Kroatië

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Deze stad wordt minder bezocht door toeristen dan Split of Dubrovnik, maar dat maakt het niet minder wow-waardig. Onze stadswandeling door het centrum van Zagreb leidde ons naar enkele belangrijke bezienswaardigheden: de majestueuze kathedraal met zijn indrukwekkende mozaïek, een heerlijk funky kerk die ook dienst deed als museum, en het originele Museum of Broken Relationships.

Zagreb

Mirogoj begraafplaats

De Mirogoj-begraafplaats is een populaire plek die centraal staat in Zagreb. Het is ook een van de mooiste begraafplaatsen van Europa en ligt buiten het centrum van de stad. Mensen worden al eeuwenlang naar deze plek getrokken – het is zowel religieus als respectvol voor alle religies.

Mirogoj begraafplaats
Bron: allesoverkroatie

Krka Nationaal Park

Krka National Park is vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt en staat bekend om de watervallen. Het gebied heeft veel groen en diepe kalkstenen kloven waar je stroomversnellingen en watervallen kunt vinden.

Krka Nationaal Park

Plitvicemeren

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Plitvicemeren een van de beroemdste attracties van Kroatië. Dit natuurwonder staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt zowel door de lokale bevolking als door buitenlandse toeristen bewonderd vanwege de 16 kristalheldere meren.

Plitvicemeren
Bron: 27vakantiedagen

het paleis van Diocletianus in Split

Het paleis van Diocletianus dateert uit de 4e eeuw en is zonder twijfel een topattractie in Split. Het was en is zo groot dat het tegenwoordig een groot deel van de oude stad vormt. Veel mensen weten eigenlijk niet dat er een oude stad binnen de paleismuren is.

het paleis van Diocletianus in Split
Bron: viagallica