Weekend Antwerpen

Weekend Antwerpen

Weekendjes plannen, het is een leuke bezigheid. Wij, Belgen en Nederlanders, zijn bevoorrecht. Een hoop schoonheid kunnen we in de nabije omgeving opmerken. In het kader van een Belgische citytrip kan men Gent, Brugge en Brussel opsommen. Ook de stad gelegen op de rechteroever van de Schelde, Antwerpen, is absoluut een streling voor het oog. In het beste gevoel boekt met een hotel in het centrum en kan men enkele dagen genieten van de Vlaamse rijkdom. Voldoende bezienswaardigheden om het allemaal interessant te maken. Bovendien liggen een hoop aantal hoogtepunten in de omgeving. Grootstad Antwerpen ligt vlakbij Nederland en de internationale topper van België – hoofdstad Brussel – ligt ook op amper 45 kilometer en onderweg komt men Mechelen tegen. Kortom: we spreken over België en afstanden zijn dan altijd verwaarloosbaar.

Weekend Antwerpen

Waarom Antwerpen?

Alvorens we de bezienswaardigheden opsommen, zullen we enkele interessante zaken melden. Qua inwonertal is Antwerpen de grootste gemeente van België. Ook qua oppervlakte staat Antwerpen in de top 3. Onder andere Doornik (een beetje een vergeten parel) scoort beter. De gigantische haven van Antwerpen is op wereldvlak absolute top. Het wereldcentrum voor diamanthandel vindt men er ook in terug. Grootse troeven dus. De twee bovengemelde zaken zorgen ook voor een hoop problemen. Invoer van drugs via de haven en malafide praktijken bij de handel van diamant zijn zaken die af en toe in de media komen.

Tips tijdens een weekend Antwerpen: Bezienswaardigheden

  • De Grote Markt is het centrale punt van de stad. Mooie gevels, prachtige fontein en gotische bouwmerken kan men hier opmerken. Hier een veel te duur terras uitzoeken en genieten van de dynamiek van de stad hoort altijd bij een weekendje. Men kan vlakbij ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal opmerken. De hoogste kerk van België kan men op bepaalde tijdstippen beklimmen. Panoramapunten doen het altijd goed bij toeristen.
  • Trek je wandelschoenen aan en wandel rond in het historische centrum. Het Steen en het Begijnhof zijn culturele bezienswaardigheden waar een hoop geschiedenis is aan verbonden. Ook het Hendrik Conscienceplein is een noemenswaardige plek.
  • Vergeet zeker het stationsgebouw van Antwerpen niet. Het wordt steevast vermeld in lijstjes van ‘mooiste stations’. De zoo van Antwerpen vlakbij is dan weer een leuke uitstap voor de kinderen.
  • De Meir is één van de bekendste winkelstraten van België. Een gigantische laan, autovrij, herbergt de belangrijkste winkels. Tijdens een meidenweekend zal dit een hotspot zijn.
  • De Belgische gastronomie is als volgt samen te vatten: bier, chocolade en friet. Een bezoek aan bierbrouwerij de Koninck is een must. Meerdere bekende chocolatiers zijn gevestigd in Brugge en naar goede Belgische normen kan men in iedere straat ook wel een frietkot opmerken. Uiteraard is kan men in Antwerpen ook een gastronomisch weekend plannen. Een diner bij Zilte (3 Michelin sterren) is dan een optie.
  • Het Eilandje met het Museum aan de Stroom (MAS) en het Red Star Line Museum.
  • Het Rubenshuis is één van de best bezochte musea van Antwerpen.

Uw weekend

Een weekendje doorbrengen in de stad aan de Schelde is zeker een goed idee. Het historische centrum is een streling voor het oog. Indien er wat meer tijd beschikbaar is, dan kan men een weekend Antwerpen nog wat uitbreiden. De Kalmthoutse Heide is een natuurgebied en ligt vlakbij. Hier kan men prachtig wandelen. Ook de steden Mechelen en hoofdstad Brussel liggen niet ver. In het prachtige station van Antwerpen vertrekken een hoop treinen richting een hoop Belgische en Nederlandse hoogtepunten. Het ontdekken kan beginnen.