Weekend Brugge

Het is een moeilijke zaak om de mooiste stad van België een naam te geven. Historische steden Brugge en Gent strijden voor de titel, maar ook de ietwat grotere steden Brussel en Antwerpen mag men niet vergeten. Ikzelf zet Brugge op de bovenste plek in de lijst. De historische binnenstad in combinatie met het prachtige Brugse Ommeland zijn een streling voor het oog. In het beste geval boekt men enkele hotelovernachtingen. De binnenstad ontdekt men te voet en het Brugse Ommeland per fiets. Ook de Belgische Kust ligt niet zo ver van het prachtige Brugge. Laten we eens nader bekijken wat er zoal te beleven valt tijdens een weekend Brugge.

 • De kleine steegjes, historische gevels en prachtige pleinen komt men automatisch tegen tijdens een fikse wandeling. Boek eventueel een gids en ga op verkenningstocht. Brugge geniet internationale aandacht en men kan dus deelnemen aan een hoop gegidste tochten, al dan niet gratis.
 • Zowat alle Vlaamse steden hebben een biercultuur. Ook in Brugge kan men een brouwerij bezoeken: de Halve Maan. Het stadsbier van Brugge, de Brugse Zot, wordt hier gebrouwen. Bezoek de brouwerij en leer wat bij omtrent het brouwproces. Nadien de dorst laven met een fris biertje hoort dan bij de mogelijkheden.
 • Brugge is de ideale plek voor een romantische trip. Het Minnewater en het aangrenzende Minnewaterpark zijn idyllische plekjes.
 • Geniet van de Grote Markt. Neem plaats aan een tafel op een terras en bewonder de dynamiek van de stad.
 • Genieten van een fraai zicht over Brugge? Op de prachtige Grote Markt kan men het Belfort opmerken. Op een hoogte van meer dan 80 meter kan men dan de voornaamste bezienswaardigheden van Brugge spotten. Eerst moet men wel de 350 trappen overwinnen natuurlijk.
 • Brugge is een gastronomische stad. Tijdens een weekend Brugge dient men op de Grote Markt natuurlijk wel een pak friet te bestellen. Iets met Belgische trots en traditie.
 • De witte huisjes van het Begijnhof worden bewoond door de zusters van de Orde van Sint-Benedictus. Prachtige plek om rond te dwalen.
 • De stad verkennen kan ook per koets en per boot.
 • De Brugse Kerstmarkt is een streling voor het oog. Het loont de moeite om de stad tijdens de donkere wintermaanden te bezoeken.
 • Alles rondom chocolade kom je te weten in het Chocolademuseum Choco-Story. In Brugge kan men een gigantisch aantal zaken vinden alwaar men chocolade kan kopen. Echte Belgische chocolade wel te verstaan.
 • Een foto nemen op het Bonifaciusbruggetje hoort bij een weekend Brugge.
 • Bezoek niet enkel Brugge, maar probeer ook een deel van het Brugse Ommeland te verkennen. De groene rand rond Brugge telt een hoop bezienswaardigheden.

Uw weekend in Brugge

Indien het de bedoeling is om voornamelijk de historische stad te bezoeken, dan kan men het best een hotel in het stadscentrum boeken. Er zijn voor ieders budget wel kamers te vinden. Eventueel kan men ook vertoeven iets verder buiten het centrum. De groene omgeving rond Brugge herbergt een hoop kwalitatieve bed and breakfasts. Op die manier kan men overdag vertoeven in de drukte van de stad en ‘s avonds kan men dan afzakken naar het rustigere Brugse Ommeland.