Finland

Finland

Waarom Finland bezoeken?

Finland is een land met een overvloed aan natuurschoon. Het is een land dat bekend staat om zijn natuurlijke landschappen, schone lucht en koud weer. Daarnaast heeft het zijn bezoekers veel interessante en unieke dingen te bieden. De beste manier om Finland te ervaren is door het land persoonlijk te bezoeken. Mocht je er echter niet kunnen komen, dan zijn er nog genoeg redenen om Finland te bezoeken. Finland is een van de veiligste landen van Europa, met lage misdaadcijfers en weinig risico op terrorisme of andere internationale dreigingen.

Hoe is het weer in Finland?

Finland is een interessant land om te bezoeken. Het heeft een lange, koude en donkere winter met een gemiddelde temperatuur van -5 graden Celsius. Het weer verandert heel vaak met temperaturen van -30 graden tot +30 graden Celsius in een tijdsbestek van slechts een paar dagen.

Wat is de beste tijd van het jaar om Finland te bezoeken?

Deze vraag is een beetje lastig te beantwoorden omdat er veel factoren zijn die van invloed zijn op de beste tijd van het jaar om Finland te bezoeken. Zo spelen het weer, de beschikbaarheid van vluchten en accommodatie en het toeristenseizoen allemaal een rol bij het bepalen hiervan. Het is dus moeilijk te zeggen wat de beste tijd van het jaar is om Finland te bezoeken. Het winterseizoen in Finland heeft veel te bieden. Het is niet te koud, maar er valt veel sneeuw en de kerstversiering hangt al rond de kersttijd. De zomer kan ook behoorlijk warm zijn, dus het is leuk voor degenen die van warm weer houden.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Finland?

De kosten van reizen naar Finland zijn afhankelijk van het soort reis dat u wilt maken en hoe lang u wilt blijven. Als u van plan bent een maand te blijven, bedragen de kosten ongeveer € 2735,11.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Finland?

Reizen in Finland kan een beetje lastig zijn vanwege de vele transportmogelijkheden. De beste manier om er te navigeren is door gebruik te maken van het openbaar vervoer en ervoor te zorgen dat u een geldig kaartje heeft. In Finland zijn er drie hoofdtypen openbaar vervoer: bussen, treinen en trams. Er zijn ook enkele andere opties zoals veerboten en boten die beschikbaar zijn in bepaalde delen van het land. De meest populaire vorm van vervoer in Finland is per bus of trein met een gemiddelde snelheid van 37 km/u op respectievelijk sporen of wegen. De metro van Helsinki is de snelste manier om door de stad te reizen met een gemiddelde snelheid van 80 km/u op de ondergrondse sporen.

Waar moet je verblijven als je Finland bezoekt?

De beste plek om te verblijven in Finland is Helsinki. Het is de hoofdstad van Finland en heeft veel interessante plaatsen om te bezoeken. Als je een klein budget hebt, kun je ook goedkope hotels in Helsinki vinden. Als je een groter budget hebt, overweeg dan om in Lapland of Rovaniemi te verblijven. Deze twee plaatsen bieden enkele van de mooiste natuur die je ooit zult zien en ze zijn ook dicht genoeg bij elkaar zodat je er gemakkelijk tussen kunt reizen.

Bezienswaardigheden Finland

Rovaniemi

Het is moeilijk te beweren dat de nummer één plek in de top 10 van bezienswaardigheden van Finland eigenlijk Rovaniemi is. De stad is bedoeld voor toeristen en biedt tal van attracties, waaronder het Lappi Santa Claus House.” Maar ook het Konrundi House of Culture is heel bijzonder. Het noorderlicht is een klasse apart en er is niemand zoals zij ooit in de wereld. Als je je bezoek goed kunt plannen, kun je genieten van iets dat mooier is dan de mens ooit zal kunnen maken.

Rovaniemi

Helsinki

De hoofdstad van Finland, ook wel “Helsinki van het Noorden” genoemd, heeft een aantal overeenkomsten met zijn Russische naamgenoot. Helsinki werd in 1808 gesticht door Matti Minni, nadat hij toestemming had gekregen van tsaar Alexander I om het naar Sint-Petersburg te modelleren. Een bezoek aan Helsinki betekent genieten van de prachtige kerken en kunstschatten van de stad in musea.

Helsinki

Merengebied

Het Lake District, of Länsi-Suomenlahti in het Fins, is een gebied met glooiende heuvels en meren tussen Scandinavië en Rusland. Het is misschien een verrassing om het op deze lijst te zien, maar de meren staan centraal in Finland omdat ze in het oostelijke deel van het land liggen. Alleen al in deze ene regio zijn 55.000 meren geteld!

Merengebied

Kemi in Lapland

Kemi is een van de meest interessante bestemmingen in Europa. De sneeuwkastelen zijn absoluut prachtig en altijd tijdelijk zodat bezoekers er tijdens hun reis van kunnen genieten. Dit is een plek die het waard is om verder te plannen!

Kemi in Lapland
Bron: tripadvisor

Het Noorderlicht

Het noorderlicht is een prachtig natuurverschijnsel dat je eigenlijk minstens één keer in je leven moet zien. Het Finse deel van Lapland is een van de beste plekken om ze te vangen, omdat ze vaak schril afsteken tegen de nachtelijke hemel en schitterende kleuren creëren met hun subtiel verschuivende patronen. De beste tijd tussen september-maart is wanneer de lucht niet gevuld is met wolken. Heldere sterrennachten in de winter zijn zeer waarschijnlijk en bieden de perfecte gelegenheid om van het buitenleven te genieten. Hoge bomen, besneeuwde heuvels en wijd open velden van donker, diepblauw geven je het gevoel alsof je in een sprookje bent. Door de vele meren in Finland is het noorderlicht prachtig zichtbaar.

Het Noorderlicht