Dublin

Dublin

Waarom Dublin bezoeken?

Dublin is een stad die rijk is aan cultuur en geschiedenis. Het trekt al eeuwenlang bezoekers. Dublin biedt een breed scala aan attracties, zoals musea, galerieën, restaurants, pubs en winkelcentra. De stad organiseert ook het hele jaar door vele festivals. De centrale ligging van Dublin maakt het gemakkelijk om de rest van Ierland en Noord-Ierland te verkennen met de auto of het openbaar vervoer.

Hoe is het weer in Dublin?

Dublin is een stad met een divers klimaat. Het is gelegen in de Republiek Ierland, dat een mild en nat klimaat heeft. De gemiddelde jaartemperatuur in Dublin is 13°C. Het weer in Dublin kan heel snel omslaan. De weersvoorspelling voor Dublin, Ierland wordt elk uur bijgewerkt om u de laatste informatie te geven over wat u kunt verwachten.

Wat is de beste tijd van het jaar om Dublin te bezoeken?

Dublin is in de lente en zomer een geweldige stad om te bezoeken. Het weer is perfect en de stad bruist van de bedrijvigheid.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Dublin?

De gemiddelde kosten voor een reis naar Dublin variëren tussen € 279,41 en € 465,69 per persoon, afhankelijk van hoe lang je daar blijft en het type accommodatie dat je kiest.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Dublin?

Dublin is een bruisende stad met een levendige cultuur en geschiedenis. Om je te verplaatsen, moet je rekening houden met het openbaar vervoer, autoverhuur en fietsen.

Openbaar vervoer: Dublin heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk met bussen, treinen, trams en Luas.

Autoverhuur: Autoverhuur is beschikbaar op de luchthaven van Dublin en in het stadscentrum. Als u geen auto wilt huren, kunt u ook gebruik maken van taxi’s of taxidiensten zoals Uber of Lyft.

Fietsen: U kunt ook in het stadscentrum fietsen door gebruik te maken van de speciale fietspaden op de meeste hoofdwegen.

Waar moet je verblijven als je Dublin bezoekt?

Dublin is een geweldige stad om te bezoeken. Het biedt een breed scala aan dingen om te doen en plekken om naartoe te gaan. Als je daar bent, heb je een plek nodig om te verblijven. De vraag waar ik moet verblijven in Dublin is al vaak gesteld. Er zijn veel opties voor accommodatie, maar de beste optie is Airbnb, dat al geruime tijd bestaat. Airbnb is een online marktplaats waar mensen hun eigendommen en kortetermijnverhuur kunnen aanbieden.

Als het gaat om accommodaties in Dublin, raden de meeste mensen aan om te verblijven in het Conrad Hotel – dat midden in het centrum van Dublin ligt – of een van de andere hotels langs Grafton Street, die bekend staat als een van de drukste straten in Europa met zijn hoge concentratie aan winkels en restaurants.

Bezienswaardigheden Dublin

de Ha’penny Bridge

Ha’penny Bridge was de eerste ijzeren brug over de Liffey, genoemd naar de beroemde Ierse politicus, hertog van Wellington, die in Dublin was geboren. In 1822 werd het bekend als The Liffey Bridge. De Halfpenny-brug is vernoemd naar het ‘th-i Hap-‘-teken, waaraan het zijn naam ontleent. Het is de officiële, maar niet de meest populaire naam voor de brug.

de Ha'penny Bridge
Bron: commons.wikimedia

Trinity College

Trinity College is de oudste universiteit van Ierland en een van de oudste universiteiten van Groot-Brittannië. Deze protestantse universiteit werd in 1592 gebouwd in opdracht van koningin Elizabeth I van Engeland, op de plaats van een eerder Augustijns klooster.

Trinity College

Kilmainham Gaol

De gevangenis van Kilmainham opende zijn deuren in 1796. Openbare ophangingen net buiten de ‘gevangenis’ waren een normaal verschijnsel tot 1820, maar het aantal executies begon tegen het einde van dat jaar af te nemen

Kilmainham Gaol

Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral is de oudste van twee middeleeuwse kathedralen in Dublin. Het werd gebouwd rond 1030 nadat de Vikingkoning, Sigtrygg Zijdebaard, in 1028 een pelgrimstocht naar Rome maakte. In de 19e eeuw verkeerde het in slechte staat, maar gelukkig zijn de tijden nu welvarender en kunnen ze het in zijn oude staat herstellen.

Christ Church Cathedral

St Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral is de oudst kathedraal in Ierland en heeft een vergelijkbare geschiedenis als die van Christ Church – het werd oorspronkelijk gebouwd door St. Patrick.

St Patrick's Cathedral
Bron: dodublin