Romantisch

Een weekendje plannen is vaak ook een romantische gebeurtenis. Een leuke tijd samen beleven en ondertussen zaken ontdekken, het is een zalige bezigheid. Sommige bestemmingen zijn beter geschikt tot het plannen van een liefdevol weekend, maar over het algemeen ligt het eigenlijk niet aan de bestemming zelf. Men zal zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Enkele kleine ideeën hebben reeds een gigantische impact. We zullen enkele tips aanreiken om er een leuke trip van te maken en nadien sommen we enkele bestemmingen op alwaar een romantische setting zeker tot zijn recht komt. Geen nood! Een romantische citytrip is rap geregeld.

Een romantisch weekend – algemene tips

  • Bij aankomst op de kamer een fles van de betere champagne regelen. Uiteraard hoeft men dit niet aan een veel te dure prijs aan te komen in het hotel zelf. Men kan de fles perfect uit een zak toveren bij het enteren van de kamer. Klinken op een goed verloop van het weekend hoort er bij.
  • Een kamer met jacuzzi en/of zwembad biedt in bepaalde gevallen een meerwaarde. Een sauna kan natuurlijk ook. Het zijn dure extra’s, dus ga zeker na in welke mate het noodzakelijk is.
  • Regel een romantische wandeltocht (stadswandeling tijdens een citytrip) en plan ondertussen een picknick. Men kan eventueel wat lokale producten aankopen.
  • De zon en de zee doen het altijd goed, maar een wandeling wanneer de natuur onder een wit sneeuwtapijtje ligt is ook romantisch, toch? Zeker wanneer men lekker knus warme chocolademelk gaat drinken.
  • Op bepaalde punten kan men de zonsondergang meemaken. In Barcelona kan dit op de top van de Montjuïc en in Lissabon is dit op één van de vele uitkijkposten. Dichter bij huis: aan de kust is dit op het strand en in de Ardennen tussen de heuvels. Zonsondergang staat gelijk aan romantiek, altijd.
  • Gaan uiteten in een goed restaurant. Op voorhand even kijken welke restaurants men precies in de buurt kan aantreffen. De reputatie en prijsklasse op voorhand weten is altijd leuk.
  • Een uitgestippelde fietsroute is wat anders dan een wandeltocht. Ook hier kan men wat lekkernijen voorzien en af en toe eens stoppen.
  • Een boottochtje. Denken we maar aan Brugge en Gent. Zo heerlijk langzaam varen op het water is ook rustgevend.

Romantische citytrip – Bestemmingen

Na het doornemen van de bovenstaande tips kan men dus opmerken dat men eigenlijk alle bestemmingen kan omtoveren tot een romantische citytrip. Men hoeft zeker geen vliegtickets te boeken om te vluchten naar het buitenland. Ook een weekend boeken in België kan zeer liefdevol zijn. We sommen enkele ideetjes op. Wie weet vertoef je er binnenkort met de geliefde.

Brugge

We beginnen met een klepper van formaat in eigen land. Prachtige pleinen, historische panden, een ritje op de koets en een boottochtje op de binnenwateren. De avond afsluiten doen we met een romantisch diner bij kaarslicht. In het Brugse Ommeland boekt men een B&B met wat mogelijkheden tot wellness. Overigens dient men ook even het Minnewaterpark te bezoeken tijdens een stadswandeling door Brugge. Dit park doet het altijd goed bij verliefde koppeltjes.

Vlaamse Ardennen

Wat is er leuker dan het maken van een fikse wandeling doorheen de natuurpracht van de Vlaamse Ardennen. Regel op een prachtig panoramapunt een picknick. De panoramaroute (startend aan de kerk van Kwaremont) is alvast een leuke tocht. 16 kilometer, een luswandeling. In het kleine centrum van Kwaremont kan men enkele gezellige restaurantjes opmerken. Het heuvelachtige landschap is de plek om een sportief weekend te beleven.

De Ardennen – romantisch sportief

In de Belgische Ardennen komen sportieve koppeltjes aan hun trekken. Hier komt men tot rust, mede dankzij de natuurpracht. Wandeling, fietstocht, varen met een kajak en romantische plekjes bezoeken zijn zaken die men hier zeker kan beleven. Het huren van een chalet met jacuzzi is een verstandige zet en het aanbod aan knusse vakantiehuisjes is overweldigend.

Stad der romantiek: Parijs

De hoofdstad van Frankrijk kan uiteraard niet ontbreken in een lijstje van romantische bestemmingen. Parijs wordt ook wel eens de stad der liefde genaamd en dat is natuurlijk met een reden. Europees gezien is Parijs een prachtstad en stiekem staat de stad redelijk hoog in een top 10 Europa citytrip lijst. Verliefde koppeltjes horen thuis in Parijs.

Luxemburg Stad

Nog zo’n parel. De ietwat vreemde bestemming niet zo ver van het thuisfront. De stad ligt verscholen tussen het groen. Op zijn minst een weekendje waard en stiekem kan men er een serieus sportieve uitstap aan koppelen: lus 2 van de Mullerthal trail. Een lusvormige wandeling van zo’n 40 kilometer met ongeveer 1000 hoogtemeters doorheen de Luxemburgse natuur. Loodzwaar, maar prachtig.

Cochem

Duitsland brengt men niet meteen in verband met de romantiek, maar net over de grens merkt men Cochem op. De stad is gelegen aan de Moezel en de Reichsburg van Cochem is een streling voor het oog. De wijnvelden in de buurt nodigen uit tot het maken van een fietstocht. De Moezelstreek telt trouwens een hoop bezienswaardigheden. Het feeërieke kasteel Eltz Burg, Trier en de Geierlay hangbrug zijn voorbeelden.

Meer romantische weekends Europa

Eigenlijk kan men moeiteloos alle bestemmingen omtoveren tot een romantisch stekje. Of we nu spreken over een weekend in België, of een heuse reis richting New York. De tijd dat men samen beleeft is vaak quality time en mits de juiste tips kan men het allemaal nog een beetje romantischer maken. Kortom: hoogtijd om zelf een uitje te plannen. Een vakantie is namelijk altijd een goed idee.