Trondheim

Trondheim

Waarom Trondheim bezoeken?

Trondheim is een stad in Noorwegen die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid. Het is de perfecte bestemming voor mensen die willen genieten van een ontspannende tijd weg van de drukte van het stadsleven. Trondheim heeft enkele van de beste musea en galerijen van Europa, evenals een verscheidenheid aan culturele evenementen die elke dag plaatsvinden. De stad biedt ook een uitstekende selectie van restaurants, cafés, bars en uitgaansgelegenheden.

Hoe is het weer in Trondheim?

Het weer in Trondheim kan sterk variëren, afhankelijk van het seizoen dat u bezoekt. In de winter varieert de gemiddelde temperatuur van -10 tot 18 graden Celsius, terwijl het in de zomer kan oplopen tot 24 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Trondheim te bezoeken?

Trondheim is een populaire bestemming in het noorden van Noorwegen. Het staat bekend om zijn prachtige natuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen. De beste tijd om Trondheim te bezoeken is tijdens de zomer, wanneer het warm en zonnig weer is en er tal van festivals zijn om van te genieten.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Trondheim?

De kosten van reizen naar Trondheim vanaf verschillende plaatsen variëren sterk, afhankelijk van waar u vandaan komt en waar u naartoe gaat. Als u bijvoorbeeld vanuit Londen reist, kost uw vlucht ongeveer € 1214,-.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Trondheim?

De beste manier om je in Trondheim te verplaatsen is met de fiets of het openbaar vervoer. Er zijn ook taxi’s en autoverhuur beschikbaar. Trondheim is een zeer fietsvriendelijke stad, met meer dan 60% van de inwoners die dagelijks de fiets gebruikt voor vervoer.

Waar moet je verblijven als je Trondheim bezoekt?

Als je Trondheim bezoekt, heb je genoeg opties om te overnachten. U kunt betaalbare hotels, hostels en Airbnb-verhuur vinden in verschillende prijsklassen.

Bezienswaardigheden Trondheim

de Kathedraal van Nidaros

Het gezicht van Trondheim wordt weerspiegeld in de gotische kathedraal die de tand des tijds heeft doorstaan en staat als een indrukwekkend architectonisch monument. In de 13e eeuw was de kerk dringend aan vernieuwing en restauratie toe. De bouw duurde 82 jaar, van 1207-1242.

de Kathedraal van Nidaros
Bron: flickr

de oude stadsbrug

In Trondheim moet iedereen op zijn minst een wandeling maken over de oudste stadsbrug die de rivier de Nidelva oversteekt. Deze werd al in 1681 gebouwd. In de eerste helft van de 19e eeuw werden aan weerszijden van de brug twee gebouwen voor de douane opgetrokken. Het accijnshuis aan de westkant staat nog steeds en wordt nu gebruikt als kleuterschool.

de oude stadsbrug
Bron: mooiereizen

Bezoek het Stiftsgården-paleis

Het koningshuis van de Noorse koninklijke familie heeft hun thuis gemaakt in Trondheim, een stad aan de westkust van het land. Het Stiftsgården-paleis, gebouwd in 1906 en gemaakt van hout, is het grootste houten gebouw in Scandinavië. De Cecilie Christine Schøller-paleizen in Trondheim dienden oorspronkelijk als een gigantisch huis voor de rijke weduwe. In de zomermaanden zijn delen ervan opengesteld voor publiek en staat bekend om het prachtige groene uitzicht.

Bezoek het Stiftsgården-paleis
Bron: viatioga

Trøndelag Openluchtmuseum

Is er iets dat u met kinderen wilt doen dat leuk is in uw gemeenschap? Breng ze naar het openluchtmuseum Sverresborg Trøndelag, net ten westen van de stad. Dit museum heeft 80 oude houten huizen uit de regio uit de 18e eeuw, wat een geweldige activiteit is voor gezinnen.

Trøndelag Openluchtmuseum
Bron: viatioga

de oude wijk Bakklandet

Om je bezoek aan Trondheim te beginnen, maak je een wandeling door Bakklandet, een schattige wijk aan de oostkant van de rivier de Nidelva die aanvoelt als een dorp. Het is een van de meest levendige wijken van de stad met kleurrijke oude houten huizen, smalle geplaveide straatjes en boetiekjes, designerwinkels, galerieën en restaurants. Huur een fiets of bezoek een koffiebar voor een middagje om er wat van te ontdekken.

de oude wijk Bakklandet
Bron: reisroutes