Porto

Porto

Waarom Porto bezoeken?

Porto is een stad die al sinds de Romeinen bestaat en continu bewoond is geweest. Het staat bekend om zijn geschiedenis, architectuur en cultuur. De stad staat bekend om zijn smalle straatjes, kronkelende geplaveide steegjes en prachtige kerken. Porto is ook de thuisbasis van een van de meest populaire stranden van Europa – Ribeira d’Ilhas – die toeristen van over de hele wereld aantrekt met zijn lange zandstrand met palmbomen langs het strand.

Hoe is het weer in Porto?

Porto, Portugal is een stad met een mild klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius overdag en 16 graden Celsius ‘s nachts. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is ongeveer 825 mm, met de natste maanden van januari tot maart.

Wat is de beste tijd van het jaar om Porto te bezoeken?

De beste tijd om Porto te bezoeken is in de zomer. Het weer is warm en zonnig, en de stad heeft veel evenementen. De stad heeft ook een aantal geweldige musea om te bezoeken.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Porto?

Er zijn veel dingen te doen in Porto. Het is een stad vol culturele en historische waarden. Het eten, de wijn en de mensen zijn hier allemaal geweldig. De kosten van levensonderhoud in Porto kunnen hoog zijn, maar het is het waard. Je zou ongeveer € 1229,25 per maand aan accommodatie moeten uitgeven als je in het stadscentrum wilt verblijven.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Porto?

Porto heeft een geweldig openbaar vervoersysteem. De stad is verbonden door bussen, trams en metro’s. Deze worden allemaal beheerd door de Porto Metro Trains Company (CPTM). Het is vermeldenswaard dat CPTM een app biedt voor uw gemak

Waar moet je verblijven als je Porto bezoekt?

Als u Porto bezoekt, moet u in de buurt van het stadscentrum blijven of in ieder geval in de buurt van de Avenida dos Aliados. Dit is waar alle actie is en er zijn tal van geweldige plekken om te verblijven in dit gebied. Je kunt ook een aantal geweldige hotels vinden in de buurt van Rua das Forças Armadas als je dicht bij enkele van de beste attracties van Porto wilt zijn, zoals Teatro Nacional de São Carlos.

Bezienswaardigheden Porto

Soares dos Reis National Museum

Het Soares dos Reis Nationaal Museum is het oudste en bekendste kunstmuseum van Portugal. Het heeft een collectie werken uit de zestiende tot twintigste eeuw. Het Museo del Prado bestaat al een tijdje en herbergt verschillende schilderijen, porseleinen stukken en meubels verspreid over meerdere verdiepingen.

Soares dos Reis National Museum
Bron: porto

Ponte de Dom Luis I

De Ponte de Dom Luis is de grote tweelaagse brug over de rivier de Douro. De brug verbindt Porto met Vila Nova de Gaia aan de andere kant van de rivier.

Ponte de Dom Luis I

Igreja de São Francisco

De Franciscaanse orde begon in de dertiende eeuw een klooster dat bedoeld was om Franciscus van Assisi te eren. Ze breidden het een eeuw later uit en dit nieuwe gebouw was rond 1425 klaar. Het is eenvoudig met gotische stijl.

Igreja de São Francisco
Bron: oquevisitar

Sé Catedral do Porto

De Sé do Porto, ook wel de kathedraal van Porto genoemd, werd in de 12e eeuw aangelegd en is daarmee een van de oudere monumenten van de stad.

Sé Catedral do Porto
Bron: bajabikes

Funicular dos Guindas

De kabelbaan dos Guindais ligt in de stad Coimbra. Het bestaat sinds een onbepaalde dag in juni 1891 en blijft een populaire toeristische attractie. Deze kabelbaan brengt je van de parkeerplaats naar het klooster op de Pilar-berg. De hele reis duurt 3 minuten, met een prachtig uitzicht vanaf de verhoogde positie van deze kabelbaan.

Funicular dos Guindas
Bron: porto