Milaan

Milaan

Waarom Milaan bezoeken?

Milaan is een stad rijk aan cultuur, geschiedenis en mode. Dit artikel geeft je de beste plaatsen om te bezoeken en wat je moet doen als je daar bent. De Duomo di Milano is een van de beroemdste gebouwen in Milaan. Het werd gebouwd van 1387-1458, waardoor het een van ‘s werelds oudste kerken is die nog steeds overeind staat. De Duomo di Milano heeft een hoogte van meer dan 200 meter en is daarmee een van de hoogste gebouwen van heel Italië!

Hoe is het weer in Milaan?

Het weer in Milaan is doorgaans mild en gematigd. De gemiddelde temperatuur varieert van 12°C tot 18°C, met een jaarlijkse neerslag van ongeveer 1.000 mm.

Wat is de beste tijd van het jaar om Milaan te bezoeken?

Milaan is het hele jaar door een prachtige plek om te bezoeken. Het heeft een levendige geschiedenis en cultuur, met veel dingen om te zien en te doen. De beste tijd om te bezoeken is helemaal aan jou, maar het meest populaire seizoen is tussen april en oktober.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Milaan?

In dit gedeelte worden de kosten van reizen naar Milaan voor een toerist uitgelegd. De gemiddelde kosten van een reis naar Milaan bedragen ongeveer € 1.200. Dit is inclusief vlucht en accommodatie voor 5 nachten tegen een gemiddeld tarief van € 200 per nacht. Er zijn goedkopere opties beschikbaar met prijzen die zo laag zijn als € 500 voor hetzelfde type reis.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Milaan?

Het metrosysteem in Milaan is de snelste en handigste manier om je te verplaatsen. Het brengt je de hele stad door, zonder je zorgen te maken over files of parkeerplaatsen. De bussen zijn ook een uitstekende optie om je te verplaatsen, omdat ze een groter gebied bestrijken dan de metro. Je kunt ook van plaats naar plaats lopen als je dichtbij genoeg bent – dit is een van de beste manieren om de prachtige architectuur en straten van Milaan te verkennen!

Waar moet je verblijven als je Milaan bezoekt?

Milaan is een stad die veel toeristen trekt vanwege haar rijke geschiedenis en cultuur. U vindt er veel verschillende accommodatie mogelijkheden, van hotels tot AirBnB-appartementen.

Bezienswaardigheden Milaan

De Duomo di Milano

De kathedraal van Milaan is een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, het is de op twee na grootste kathedraal van Europa. Het is een gotische kerk en is zowel letterlijk als figuurlijk.

De Duomo di Milano

Torre Branca

Parco Sempione is een 108 meter hoge uitkijktoren gebouwd in 1933 door Gio Ponti. Maar helaas werd de toren in de jaren 70 gesloten vanwege de beschadigde constructie. Begin jaren 2000 nam drankenproducent Branca de renovatiewerken voor zijn rekening. Daarna kreeg het ook zijn huidige naam (voorheen Torre Littoria).

Torre Branca
Bron: milanotoday

De wijk Navigli

Het centrum van Milaan staat bekend om zijn grachten. Het voelt alsof je in Venetië bent beland! Langs de waterkant, in enkele leuke restaurants of gezellige terrasjes, kun je heerlijk eten. Er zijn veel leuke boetiekjes en pleintjes in de zijstraten, dus zorg ervoor dat je ze gaat verkennen als je tijd hebt.

De wijk Navigli

Het klooster Santa Maria delle Grazie

Het klooster van Santa Maria delle Grazie bestaat al sinds de 15e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is prachtig versierd met 7 kapellen en begraafplaats, maar de belangrijkste attractie hier is de muurschildering van The Last Avo.

Het klooster Santa Maria delle Grazie
Bron: getyourguide

De Scala van Milaan

Het Scala-theater in Milaan is zonder twijfel de moeite waard. Zelfs als je niet van opera of ballet houdt, maken de geschiedenis en locatie van dit theater het echt speciaal. Het is bijvoorbeeld het oudste en grootste theater ter wereld!

De Scala van Milaan