Madrid

Madrid

Waarom Madrid bezoeken?

Madrid is een stad rijk aan cultuur en geschiedenis, met een vleugje moderniteit. Het heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en entertainment, maar het heeft ook een interessante culturele scene. Madrid staat bekend als een van de beste plekken om te wonen in Europa.

Hoe is het weer in Madrid?

Het weer in Madrid is over het algemeen mild en gematigd. De gemiddelde temperatuur varieert van ongeveer 3°C in januari tot 26°C in juli. Het klimaat is geclassificeerd als een vochtig subtropisch klimaat met droge zomers, die warm en zonnig zijn. De winters zijn relatief koud, maar nog steeds warm volgens internationale normen.

Wat is de beste tijd van het jaar om Madrid te bezoeken?

Spanje is een land dat veel te bieden heeft. Madrid is de hoofdstad en de grootste stad van Spanje. De ideale tijd om de stad te bezoeken is in de herfst of lente. Het weer is niet te warm en niet te koud, dus het is perfect voor sightseeing.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Madrid?

Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig omdat het allemaal afhangt van het budget en de tijd. Als je met een krap budget wilt reizen, dan is het mogelijk dat je in hostels moet verblijven en bij straatverkopers moet eten. Maar als je een luxere ervaring wilt, dan is de lucht de limiet. U kunt verblijven in vijfsterrenhotels en eten in Michelinsterrenrestaurants. De kosten van reizen naar Madrid hangen echt af van hoeveel geld je wilt uitgeven.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Madrid?

De beste manier om je in Madrid te verplaatsen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. De metro is een geweldige optie omdat het erg snel en efficiënt is. Er zijn ook bussen en taxi’s als optie, maar die zijn niet zo handig omdat ze niet zo vaak reizen.

Waar moet je verblijven als je Madrid bezoekt?

Madrid is een stad die alles heeft. Van cultuur, tot kunst, tot het nachtleven. Waar moet je verblijven in Madrid? Het is een vraag die veel reizigers zich stellen als ze de stad bezoeken. Hier zijn slechts enkele van de beste hotels in Madrid. Het Palace Hotel is een van de meest luxueuze hotels in Madrid en ligt direct naast het Koninklijk Paleis van Madrid en de Puerta del Sol. Gasten kunnen genieten van een breed scala aan diensten en voorzieningen die dit hotel te bieden heeft, waaronder zwembaden, restaurants, bars, evenals tennisbanen en sportscholen. De kamers zijn ruim met luxe beddengoed en marmeren badkamers met jacuzzi’s. Het hotel biedt ook een eigen spa voor diegenen die op zoek zijn naar wat ontspanning tijdens hun verblijf in Madrid.

Bezienswaardigheden Madrid

Palacio Real de Madrid

Het Palacio Real in Madrid speelt al sinds de 9e eeuw een belangrijke rol voor het islamitische koninkrijk Toledo. Maar het werd volledig verwoest door een brand in 1734 en herbouwd door koning Felipe V van Spanje. Na 20 jaar bouwen verhuisde koning Karel III met de koninklijke familie naar het nieuwe paleis in 1764. Het Palacio Real dient nog steeds als de officiële residentie tekst: Het Palacio Real doet nog steeds dienst als de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie, hoewel ze wonen ook in de buurt. Dit paleis is fantastisch en blijft in gebruik voor veel formele evenementen. Het is ook half open voor het publiek, zodat u enkele prachtige kunstwerken, de prachtig ingerichte eetkamer of de prachtige tuin kunt bewonderen.

Palacio Real de Madrid

Museo Nacional del Prado

Naast het Parque de el Retiro en de Real Jardín Botánico, vindt u een van de beroemdste en grootste kunstmusea van Madrid, het Museo Nacional del Prado. Dit museum herbergt meer dan 7000 schilderijen, 5000 tekeningen, 2000 prenten en 2000 conceptuele kunstwerken. Je zou versteld staan van de hoeveelheid Spaanse schilderijen daar! Kunstenaars als El Greco, Goya & Velásquez hebben hun werk tentoongesteld. Er zijn ook een heleboel Italiaanse en Vlaamse schilderijen te bewonderen dankzij kunstenaars als Caravaggio, Titiaan, Rubens.

Museo Nacional del Prado
Bron: tripadvisor

Catedral de Santa María la Real de la Almudena

Na vele jaren in de plannings- en bouwfasen, werd de Catedral Principe de Asturias op 2 oktober 1993 ingewijd. Het werd een van Madrid’s buitenposten van het geloof. De kathedraal ligt recht tegenover Plaza de la Armería, aan de Pomona-straat. De bouw begon in 1879, maar het gebouw werd stilgelegd tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Het werd pas in 1993 voltooid. Tegen die tijd was de kathedraal te zien aan de rand van het stadscentrum van Madrid

Catedral de Santa María la Real de la Almudena
Bron: usefultravelarticles

Plaza Mayor

De Plaza Mayor is het meest bezochte plein in Madrid. Gebouwd in 1577, was het eeuwenlang de locatie van lokale markten en uiteindelijk stierengevechten en openbare executies. Er werd gebouwd op het plein dat begon in 1619 en eindigde met grote gebouwen in 1869. Daar stond een standbeeld van Phillip III, gemaakt door de Italiaanse kunstenaars Giovanni Bologna en Pietro Tacca. Een grote brand aan het einde van de negentiende eeuw zorgde ervoor dat alle evenementen op het openbare plein niet meer plaats vonden, maar daar is nu verandering in gekomen. Er zijn vandaag verschillende vieringen, culturele evenementen en festiviteiten, dus u kunt er ook van genieten!

Plaza Mayor

Estadio Santiago Bernabéu

Voetballiefhebbers moeten het Estádio Santiago Bernabéu in Madrid zien. Het stadion van de bekende voetbalclub Real Madrid werd in 1947 geopend en is daarmee een van ‘s werelds beroemdste voetbaltempels. Naast een capaciteit van meer dan 80.000 bezoekers, heeft het ook een uniek uitzicht over de stad.

Estadio Santiago Bernabéu
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *