Istanboel

Istanboel

Waarom Istanbul bezoeken?

Istanbul is een stad met een rijke geschiedenis, cultuur en architectuur die je niet mag missen. Met zijn mix van Ottomaanse en Europese invloeden is het een van de beste plekken om te verkennen. Istanbul is een van ‘s werelds mooiste steden. Het heeft een mix van oud en nieuw, met zoveel te zien en te doen.

Hoe is het weer in Istanbul?

Het weer in Istanbul is heet en vochtig. De gemiddelde hoge temperatuur ligt rond de 36 graden Celsius en de gemiddelde lage temperatuur ligt rond de 25 graden Celsius. Het weer verandert van dag tot dag drastisch, dus zorg ervoor dat je de voorspelling controleert voordat je op reis gaat!

Wat is de beste tijd van het jaar om Istanbul te bezoeken?

Istanbul is het hele jaar door een populaire toeristische bestemming, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Istanbul?

Istanbul is een van de meest bezochte steden ter wereld. Het heeft veel te bieden – geschiedenis, cultuur, eten en avontuur. Maar hoeveel ga je uitgeven aan je reis? De gemiddelde kosten van een reis naar Istanbul bedragen ongeveer € 950,-. Dit is inclusief vliegtickets en accommodatie. Dus als je in stijl wilt reizen zonder de bank te breken, dan is Istanbul misschien iets voor jou!

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Istanbul?

Istanbul is een stad die veel vervoersmogelijkheden biedt. Van openbaar vervoer tot taxi’s, Istanbul biedt verschillende manieren om door de stad te reizen. Het openbaar vervoer in Istanbul is vaak onbetrouwbaar en druk. Taxi’s in Istanbul zijn ook niet altijd betrouwbaar, dus het is belangrijk om te weten hoe je door de stad kunt reizen zonder er een te nemen.

Waar moet je verblijven als je Istanbul bezoekt?

Istanbul is de grootste stad van Turkije en is ook een van de meest populaire bestemmingen in Europa. Hier zijn enkele van de beste plekken om te verblijven in Istanbul:

  1. The Halich Hotel Istanbul Karakoy
  2. The Fox Hotel
  3. Pell Palace Hotel & SPA

Bezienswaardigheden Istanboel

Hagia Sophia

Een van de bekendste gebouwen in Istanboel is de Hagia Sophia. Dit gebouw heeft een interessante en lange geschiedenis.

Hagia Sophia

Topkapı Paleis

De gebouwen van Istanboel zijn niet alleen beperkt tot religieuze gebouwen. Het heeft ook een grote verscheidenheid aan indrukwekkende paleizen die het ontdekken waard zijn. Het Topkapi-paleis is zo’n paleis, dat te vinden is in het historische centrum van de stad.

Topkapı Paleis
Bron: reisroutes

Blauwe Moskee

Een andere belangrijke attractie van Istanboel is de Blauwe Moskee. Het wordt zo genoemd omdat het een relatief recenter gebouw is gebouwd en het heeft gediend als een plek waar mensen samenkomen en aanbidden richting Mekka.

Blauwe Moskee
Bron: picfair

Galatatoren

Een van de meest iconische bouwwerken van Istanboel is de Galata-toren, die zich op een schiereiland ten noorden van de Gouden Hoorn bevindt.

Galatatoren

Süleymaniye Moskee

Istanboel heeft veel moskeeën die een bezoek waard zijn, zoals de Süleymaniye-moskee, de İstiklâl-moskee en de Aya Sofya-kerk. Terwijl sommige ervan al eeuwenlang bestaan, zul je er veel meer vinden die recentelijk zijn gebouwd.

Süleymaniye Moskee
Bron: getyourguide