Reims

Reims

Reims is een gemeente in het departement Marne in de regio Champagne-Ardenne in Frankrijk. Het ligt ten noordoosten van Parijs, aan de oevers van de rivier de Vesle. Dit artikel vermeldt de beste plaatsen om te bezoeken in Montpellier en wat ze te bieden hebben.

Waarom Reims bezoeken?

Reims is een stad in Frankrijk met een rijke geschiedenis en het is ook de thuisbasis van champagne. Het heeft bezoekers veel te bieden, zoals de prachtige architectuur en de Notre-Dame-kathedraal. In dit gedeelte verkennen we de beste plaatsen om te bezoeken in Reims en wat u moet doen als u deze prachtige stad bezoekt.

Hoe is het weer in Reims?

Het weer in Reims is iets onvoorspelbaarder dan in andere delen van Frankrijk. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 53 graden Fahrenheit en de gemiddelde regenval is ongeveer 31 inch.

Wat is de beste tijd van het jaar om Reims te bezoeken?

De beste tijd om Reims te bezoeken is in de lente. Dan is het weer het prettigst en is het niet te druk. Het perfecte moment voor een vakantie!

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Reims?

Hoeveel moet je uitgeven aan een reis naar Reims? De kosten van reizen naar Reims zullen afhangen van het type reis dat u zoekt. Als u op zoek bent naar een luxe vakantie, dan kan het budget 3000 euro per week of meer zijn. Als u echter op zoek bent naar een goedkopere optie, zijn de kosten mogelijk minder dan 1000 euro per week.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Reims?

De beste manier om je in Reims te verplaatsen is met het openbaar vervoer. De stad heeft een mix van bus- en tramlijnen, die beide zeer betaalbaar zijn.

Waar moet je verblijven als je Reims bezoekt?

Reims, de stad van licht en champagne, is een belangrijke toeristische bestemming in Frankrijk. Het is de thuisbasis van vele historische monumenten en beroemde champagnehuizen. Er zijn veel hotels in Reims, maar het is het beste om ruim van tevoren te boeken, omdat ze tijdens het hoogseizoen moeilijk te vinden kunnen zijn. Hier volgen enkele goede aanbevelingen voor hotels in Reims:

  • Hotel de la Paix: Dit hotel ligt direct aan de Place Drouet d’Erlon en biedt een dakterras met uitzicht op de kathedraal en een binnenzwembad.
  • Het Hotel d’Angleterre: dit hotel ligt in de buurt van het treinstation en biedt gratis wifi, een spa en elke dag een ontbijtservice van 07.00 uur tot 11.00 uur.

Bezienswaardigheden Reims

Palais du Tau

Het Palais du Tau is een museum en UNESCO-werelderfgoed dat dateert uit de 16e eeuw. Het paleis is ingericht als museum en bevindt zich in de buurt van de kathedraal van Reims erna.

Palais du Tau
Bron: tourisme-en-champagne

Grand Théâtre de Reims

De bouw van het Grand Théâtre de Reims begon in 1866 en duurde zeven jaar. Toen het klaar was, werd het in gebruik genomen, maar helaas waren tegen de tijd van de Eerste Wereldoorlog slechts delen van het gebouw intact. Op basis van de oude plannen werd het theater volledig herbouwd en kon het dus in 1931 weer de deuren openen.

Grand Théâtre de Reims
Bron: flickr

Musée des Beaux-Arts

In het Museum voor Schone Kunsten in Reims vindt u oude gebouwen van de abdij van Saint-Denis. Het concentreert zich voornamelijk op werken uit de 15e eeuw tot de 20e eeuw, met een focus op werken die in Frankrijk zijn gemaakt.

Musée des Beaux-Arts
Bron: nl.normandie-tourisme

Porte de Mars

De Porte de Mars werd gebouwd in de derde eeuw en was de grootste triomfboog van het Romeinse rijk. Het werd later gesloopt en herbouwd na opgravingen in 1834. De boog is enorm en je vindt er prachtige illustraties van Romulus en Remus, die de stichters van Rome werden.

Porte de Mars
Bron: vici

Biscuit Rose de Reims

De eerste (bekende) verwijzing naar dit geliefde koekje stamt uit 1690. De lokale bakkers begonnen, onbevangen als ze waren, te experimenteren met de hete ovens en kwamen uiteindelijk op de proppen met het heerlijke “biscuit” dat we tegenwoordig kennen. Het roze koekje kreeg zijn kleur door een scheutje karmozijnrood toe te voegen. De perfecte begeleider van dit Reims-dessert is een glas champagne.

Biscuit Rose de Reims

Bron: france