Ankara

Ankara

Waarom Ankara bezoeken?

Ankara is een van de meest interessante steden in Turkije. Het is een stad die veel te bieden heeft voor toeristen. Met zijn rijke cultuur en geschiedenis is deze stad een bezoek waard. Ankara heeft vele attracties voor toeristen om te verkennen, waaronder musea, historische bezienswaardigheden en kerken. Deze stad heeft ook genoeg te doen voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. Het nachtleven van Ankara zit vol met bars, clubs en cafés die tot laat in de nacht open zijn.

Hoe is het weer in Ankara?

Het weer in Ankara is overwegend zonnig en warm met een maximumtemperatuur van ongeveer 30 graden Celsius. De gemiddelde neerslag is ongeveer 1 mm, maar in de zomermaanden kan dat oplopen tot 2 mm.

Wat is de beste tijd van het jaar om Ankara te bezoeken?

De beste tijd om Ankara te bezoeken is tussen oktober en maart. Als u van plan bent om Turkije te bezoeken, zal het weer in deze periode ook milder zijn.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Ankara?

De reiskosten naar Ankara zijn geen vast bedrag. Het hangt af van het type reis dat u plant en hoe lang u op de bestemming blijft. De reiskosten naar Ankara kunnen tussen de € 900 en € 3.255,- per persoon per reis bedragen. De gemiddelde kosten zijn ongeveer € 1.860,50.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Ankara?

Ankara is een stad die veel vervoersmogelijkheden biedt. Het heeft openbaar vervoer, taxi’s en huurfietsen. Het openbaar vervoer is echter niet altijd even betrouwbaar en taxi’s zijn niet altijd beschikbaar. Als u op zoek bent naar alternatieven voor deze opties, kunt u een fiets huren of een taxi-app zoals Uber of Taxify gebruiken.

Waar moet je verblijven als je Ankara bezoekt?

Er zijn veel opties als het gaat om waar je moet verblijven in Ankara. U kunt kiezen uit een betaalbaar hostel, luxe hotel of een boetiekappartement. Als je de cultuur van Turkije wilt ervaren, dan is een verblijf in een van de vele hotels in de buurt van de historische bezienswaardigheden ook iets waar je rekening mee moet houden. Als je op zoek bent naar een plek met een prachtig uitzicht en gemakkelijke toegang tot vervoer, dan is een verblijf in een van de hotels in de buurt van het Kızılay-plein de beste optie.

Bezienswaardigheden Antalya

Citadel van Ankara

Het fundament van de citadel werd ongeveer 2.300 jaar geleden (rond 383 voor Christus) door de Galaten gelegd op een prominente lava-uitloper. Het werd later voltooid door de Romeinen. Vanaf de 9e eeuw na Christus namen de Byzantijnen en de Seltsjoeken op hun beurt de restauratie en uitbreidingen op zich. Rond de oude citadel in het centrum van Ankara is een scala aan prachtige gebouwen te zien.

Citadel van Ankara
Bron: commons.wikimedia

Monument van de Republiek

Dit monument, gelegen op het Ulus-plein in 1927, is een symbool van Atatürks strijd voor onafhankelijkheid en het hele Turkse volk in de Grote Oorlog voor Vrijheid.

Monument van de Republiek
Bron: itinari

Haci Bayram Moskee

Deze moskee in Ulus, gelegen naast de tempel van Augustus, werd oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 15e eeuw. Het werd vervolgens gerestaureerd door Sinan in de 16e eeuw en uiteindelijk versierd met tegels uit Kütahya in de 18e eeuw. De moskee is gebouwd ter ere van Haci Bayram Veli die naast de moskee ook in de buurt is begraven.

Haci Bayram Moskee
Bron: thrillophilia

Erkeksu Çiftligi

Als u in de buurt bent, heeft Turkije een prachtige 9-holes golfbaan die zowel een schilderachtig uitzicht op het omliggende platteland als een verademing van het stadsleven biedt.

Erkeksu Çiftligi
Bron: mapio

Atatürks Huis

Het presidentiële paleismuseum is gerestaureerd in het huis van Atatürk. Ze hebben het huis bijna volledig intact gehouden, met een verzameling foto’s die weergeven wat er op dat moment in Turkije aan de hand was.

Atatürks Huis
Bron: flickr