Londen

Londen

Waarom Londen bezoeken?

Londen is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld en trekt al eeuwenlang bezoekers. Dit artikel geeft je een gids over wat je in Londen kunt doen en waarom het zo’n geweldige plek is om te bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, wat te zien is aan de architectuur, musea, galerieën en parken. Het heeft een bruisend nachtleven met veel pubs en clubs die tot in de vroege uurtjes open zijn. De eetcultuur is ook het vermelden waard met veel geweldige restaurants die gerechten van over de hele wereld serveren.

Hoe is het weer in Londen?

Het weer in Londen is meestal bewolkt en nat. De gemiddelde temperatuur voor Londen is ongeveer 10 graden Celsius in de zomer, met dieptepunten van ongeveer 4 graden Celsius in de winter.

Wat is de beste tijd van het jaar om Londen te bezoeken?

Wanneer kun je Londen het beste bezoeken? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat je wilt doen terwijl je daar bent. Er zijn veel dingen die je kunt doen tijdens de zomer in Londen. Van openluchtconcerten, theaterproducties en sportevenementen. Maar als u op zoek bent naar een meer ontspannen vakantie, dan is de herfst de beste keuze. Er zijn minder toeristen en het is er minder druk dan in andere seizoenen omdat veel mensen met de feestdagen naar huis zijn gegaan.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Londen?

De eerste kosten die u maakt, is uw ticketprijs. Het gemiddelde retourticket voor een Amerikaans staatsburger naar Londen kan tussen de $ 1.000 en $ 1.500 dollar kosten, afhankelijk van de tijd van het jaar en de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Vervolgens moet je nadenken over accommodaties in Londen, want het zal moeilijk voor je zijn om de stad te verkennen zonder een plek om te overnachten. U kunt kiezen uit een breed scala aan hotels die verschillende voorzieningen en prijzen bieden, afhankelijk van uw budget en voorkeuren. De gemiddelde prijs voor een avond in een hotel in het centrum van Londen is ongeveer $ 200- $ 300 dollar per nacht, terwijl een verblijf in de buitenwijken van Londen zo weinig kan kosten

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Londen?

Londen is een grote stad met veel vervoersmogelijkheden. Er zijn bussen, treinen en de metro. De metro is de snelste manier om je in Londen te verplaatsen. Het is ook het handigst en gemakkelijkst te gebruiken. U kunt uw reis betalen met een Oystercard of contactloze kaart.

Waar moet je verblijven als je Londen bezoekt?

Het eerste waar je aan moet denken als je Londen bezoekt, is waar je wilt verblijven. Er zijn veel opties, afhankelijk van wat je zoekt. Sommige hotels bieden een meer traditionele ervaring met een conciërge en een persoonlijke butlerservice. Anderen bieden meer moderne voorzieningen, zoals een fitnessruimte, een zwembad en een restaurant.

Als je op zoek bent naar iets te midden van alles, dan is een verblijf in het centrum van Londen de beste optie. Je kunt er ook voor kiezen om buiten het stadscentrum te blijven als je het niet erg vindt om te pendelen of als het goedkoper is dan een verblijf in het centrum van Londen.

Bezienswaardigheden Londen

Tower of London

De Tower of London is een van de oudste monumenten van Londen. De toren werd in 1066 gebouwd door Willem de Veroveraar. Oorspronkelijk was het fort gewoon een koninklijke residentie, maar nu is de belangrijkste functie een plaats voor krijgsgevangenen. Executies zijn een belangrijk onderdeel geweest van de geschiedenis van de Tower of London. De kroonjuwelen zijn nu ondergebracht in een van de gebouwen van de toren en je kunt ook de raven die het rijk beschermen, zien.

Tower of London

Buckingham Palace

Buckingham Palace is een van de bekendste bezienswaardigheden in Londen en zeker een prachtige plek om te bezoeken. Het is het huis van de koninklijke familie sinds koningin Victoria in 1837 koningin werd en bezoekers kunnen het verkennen als onderdeel van officiële rondleidingen of op privérondleidingen. Het paleis werd echter al in 1711 gebouwd en door koning George III gekocht voor zijn vrouw, koningin Charlotte.

Buckingham Palace

Palace of Westminster & The Big Ben

Westminster Abbey grenst aan Westminster Palace. Hier bevinden zich de Houses of Parliament, het House of Commons en het House of Lords die toezicht houden op de Britse politiek. Het paleis is obsceen groot, met meer dan 1000 kamers en 100 trappen die in totaal 3 km kunnen beslaan.

Naast het Palace of Westminster staat waarschijnlijk het bekendste gebouw in Londen: de Elizabeth Tower. Deze toren wordt ook wel Big Ben genoemd, maar eigenlijk is dit slechts een bijnaam voor de klok in deze iconische toren. Gelukkig is de toren sinds 2017 tijdelijk ingepakt vanwege een aanstaand restauratieproject dat tot 2021 zal plaatsvinden. Wees gerust, dit is slechts een tijdelijke maatregel om het kostbare uurwerk te beschermen en te behouden!

Palace of Westminster & The Big Ben

London Eye

Een paar meter verderop, aan de andere kant van de rivier de Theems, draait een enorm wiel. De Coca-Cola London Eye springt eruit als een integraal onderdeel van de skyline van Londen.

London Eye

St Paul’s Cathedral

De Sint-Pauluskathedraal staat al eeuwen op dezelfde plek, in ieder geval sinds de 7e eeuw na Christus om specifieker te zijn. De eerste kerk daar werd door brand verwoest en het is niet verwonderlijk dat daarna ook veel andere kerken door brand werden getroffen.

Gelukkig staat deze kathedraal er nog steeds en is het een van de symbolen van de stad. Er worden nog steeds diensten gehouden in de kathedraal, maar St Paul’s wordt verder gebruikt voor grote staatsevenementen. Deze kerk was bijvoorbeeld het toneel voor koninklijke ceremonies en koninklijke begrafenissen – het huwelijk van prins Charles en Diana, de begrafenis van Winston Churchill, jubileumvieringen voor koningin Elizabeth II.

St Paul's Cathedral