Galway

Galway

Waarom Galway bezoeken?

Galway is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Het is de op één na grootste stad van Ierland en heeft veel te bieden. De stad is zeer goed verbonden met de internationale luchthaven, waardoor het gemakkelijk is om van daaruit naar andere delen van Europa te reizen. Galway heeft een interessante mix van oude en nieuwe gebouwen, wat het aantrekkelijk maakt voor toeristen. Er zijn ook veel leuke dingen te doen in Galway die je nergens anders in het land of zelfs ter wereld kunt vinden!

Hoe is het weer in Galway?

Het weer in Galway is meestal warm en nat. De gemiddelde hoge temperatuur ligt rond de 27 graden Celsius en de gemiddelde lage temperatuur ligt rond de 5 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Galway te bezoeken?

De beste tijd om Galway te bezoeken is van juni tot september, omdat het een gematigd klimaat heeft met warme zomers en milde winters. Tijdens deze maanden kunt u genieten van enkele van de mooiste landschappen van Ierland terwijl u de Ierse winter, die vaak erg streng kan zijn, vermijdt.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Galway?

De gemiddelde kosten van reizen naar Galway vanuit de Verenigde Staten bedragen ongeveer € 932,59 per persoon. Dit omvat vliegtickets, accommodatie en voedselkosten. Als u bijvoorbeeld 5 dagen en 4 nachten gaat met in totaal 3 personen, dan zijn uw totale kosten € 3.357,35 voor de reis.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Galway?

Galway is een stad met veel vervoersmogelijkheden. De beste manier om de stad te verkennen is met de auto, maar er zijn ook busroutes, taxi’s en fietsverhuur.

Waar moet je verblijven als je Galway bezoekt?

Galway is een geweldige bestemming voor alle soorten reizigers. Als u op zoek bent naar een authentieke Ierse ervaring, ga dan naar Galway City en verblijf in een van de vele pubs of hotels. Als u echter dichter bij de natuur wilt zijn en het prachtige landschap wilt verkennen, verblijf dan in een van de vele B&B’s of pensions.

Bezienswaardigheden Galway

de Sint Nicolaas kerk

Galway heeft de grootste middeleeuwse kerk van Ierland die nog in gebruik is: St Nick Church (Dominee), ook wel bekend als de Collegiate Church of St. Nicholas. Deze locatie was in de middeleeuwen het kloppend hart van Galway en is ook vandaag de dag nog steeds een centraal punt voor mensen. Deze kerk werd voltooid in 1320 en is opgedragen aan Sint Nicolaas, de patroonheilige van zeelieden en kinderen – er zijn veel beelden rond de kerk met hun handen in een biddende positie.

de Sint Nicolaas kerk
Bron: itinari

Eyre Square

In het hart van Galway, Ierland, ligt Eyre Square. In het midden van het plein staat een monument gewijd aan de 14 machtige families die Galway hebben gesticht: The Browne Doorway. Deze poort was vroeger de ingang van hun statige residentie The Brown. De Galway Hooker is een monument ontworpen om gezien te worden tussen fonteinen. Het is ontworpen in 1984 en wordt door veel mensen bewonderd.

Eyre Square
Bron: encirclephotos

Galway City Museum

De stad Galway heeft een rijke geschiedenis die u kunt ontdekken in het museum. Leer meer over hun volksgeschiedenis, kunst en natuurlijke historie tijdens je bezoek. De toegang tot het museum is gratis! De middeleeuwse collecties omvatten steengravures, plaquettes en schoorsteenornamenten uit de 16e en 17e eeuw.

Galway City Museum
Bron: oranmorelodge

Galway kathedraal

De kathedraal van Galway is eigenlijk een nieuwer gebouw dat pas rond 1965 werd voltooid. Vroeger was het een gevangenis op de grond en daarna werd het omgebouwd tot een kerk. Als je naar het gebouw kijkt, lijkt het misschien oud, maar de wortels zijn veel nieuwer.

Galway kathedraal
Bron: wikipedia

Dunguaire Castle

Het Dunguaire Castle ligt op ongeveer een half uur rijden van Galway, in het graafschap Mayo. De schoonheid van dit kasteel kan grotendeels worden toegeschreven aan de bijna volledige onderdompeling in een meer. Dunguaire Castle werd in 1520 gebouwd door de Hynes-clan, die honderden jaren over deze regio heerste.

Dunguaire Castle
Bron: wikipedia