Valencia

Valencia

Waarom Valencia bezoeken?

Valencia is een stad in Spanje die al eeuwenlang toeristen van over de hele wereld trekt. De stad is rijk aan cultuur en geschiedenis, met UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals de kathedraal van Valencia en de zijdebeurs. Mensen die Valencia bezoeken, zullen een breed scala aan attracties kunnen ervaren, van historische bezienswaardigheden tot moderne kunstgalerijen. Er zijn veel verschillende dingen te doen in Valencia, dus bezoekers zullen zich nooit vervelen!

Hoe is het weer in Valencia?

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is gelegen in de autonome gemeenschap Valencia en is gelegen aan de oostkust van het Iberisch schiereiland, aan de Middellandse Zee. Het weer in Valencia kan wisselvallig zijn. Het kan de ene dag zonnig zijn en de volgende dag flink regenen. De gemiddelde temperatuur voor Valencia ligt in januari rond de 15 graden Celsius.

Wat is de beste tijd van het jaar om Valencia te bezoeken?

Valencia is een stad in Spanje die dicht bij de Middellandse Zee ligt. Het heeft een mild klimaat, waardoor het in elk seizoen een goede bestemming is voor toeristen. De beste tijd om Valencia te bezoeken is meestal tussen november en maart omdat het weer aangenaam is en er minder toeristen zijn. Deze tijd van het jaar valt ook samen met enkele van de meest populaire festivals in Valencia, zoals Las Fallas en Carnaval.

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Valencia?

Valencia is een stad in Spanje. Het is de derde grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de autonome gemeenschap Valencia. Valencia is een stad in Spanje. De kosten van reizen naar Valencia zijn afhankelijk van waar u vandaan reist, hoe lang u blijft, welk type accommodatie u wilt, enz. Meestal kost het tussen de £ 1.000 en £ 2.000 voor een reis van een week.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Valencia?

Er zijn veel manieren om je te verplaatsen in Valencia. U kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, waaronder bussen en trams, of u kunt een taxi nemen. Als u de stad te voet wilt verkennen, kunt u de metro nemen of lopen.

Waar moet je verblijven als je Valencia bezoekt?

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste plek om te verblijven in Valencia. De eerste factor is het type accommodatie waarnaar u op zoek bent. Dit kan variëren van onder andere hotels, hostels of appartementen. De tweede factor is uw budget en wat u zich kunt veroorloven. De derde factor is de locatie van de door u gekozen accommodatie. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een plek dicht bij het strand, dan moet u een gebied kiezen zoals El Saler of La Malvarrosa. Als je iets dicht bij het stadscentrum wilt, kies dan voor metrostation El Carmen of Jaume I.

Bezienswaardigheden Valencia

Jardines del Turia

De Jardines del Turia is het grote stadspark van Valencia. Het overspant 10 kilometer en snijdt de stad in tweeën. Je zou het de kroon van Valencia kunnen noemen! Het is een geweldig deel van de stad voor een wandeling in een groene omgeving. Locals komen hier vaak om te fietsen, wandelen of picknicken tussen de vele bomen en bloementuinen. Het park strekt zich uit van de dierentuin tot aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias

Jardines del Turia
Bron: bajabikes

Torres de Serranos

De torens van Serrans zijn een oude Valenciaanse stadspoort uit de 15e eeuw. Ze werden geplaatst op een locatie nabij een van de centrale boulevards die zich uitstrekt tot aan het Turia-park. Het gebouw werd tijdens de Spaanse Burgeroorlog van 1936 tot 1939 gebruikt als magazijn en was versierd met kostbare schilderijen.

Torres de Serranos
Bron: visitvalencia

Kathedraal van Valencia en Plaza de la Reina

Plaza de la Reina is een belangrijk plein in het stadscentrum en is vernoemd naar koningin Maria de las Mercedes de Orleans, die ooit getrouwd was met Alfonso XII. Op dit plein staat de kathedraal van de stad. De kathedraal van Valencia, beter bekend als la Seu, werd ingewijd in 1238. Vroeger stond hier een Visigotische kathedraal, die vervolgens door de Moren werd omgebouwd tot moskee. Het gebouw heeft nog steeds veel overblijfselen van die geschiedenis van binnen en van buiten.

Kathedraal van Valencia en Plaza de la Reina
Bron: visitvalencia

Stranden in Valencia

Een van de beste manieren om te ontspannen tijdens uw verblijf is op een van de prachtige stranden. U kunt Las Arenas, La Malvarrosa of Patacona vinden. Het meest populaire strand is Las Arenas, het bevindt zich aan uw linkerhand wanneer u voor het eerst begint te lopen vanaf Marina El Portet.

Stranden in Valencia
Bron: stedentripnaarvalencia

Plaça de la Virgen

Plaça de la Virgen, met zijn prachtige marmeren tegels, is een van de mooiste pleinen van Valencia en is omgeven door bomen. Je vindt hier de Basilica de la Virgen de los Desamparados die zeker niet onderdoet voor de kathedraal van Valencia. De prachtige Boqueria-basiliek in barokstijl werd gebouwd tussen 1652-1667. Het is gemakkelijk te zien tussen de gebouwen op het plein dankzij de roze tint – een kwaliteit die slechts in een handvol gebouwen wereldwijd te zien is.

Plaça de la Virgen
Bron: flickr