Marseille

Marseille

Waarom Marseille bezoeken?

Marseille is een prachtige stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Het is een ideale bestemming voor een weekendje weg of zelfs gewoon een dagje uit.

Hoe is het weer in Marseille?

Hoe is het weer in Marseille? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig. Het weer in Marseille kan van dag tot dag variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar en de geografische locatie. Marseille heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het hete, droge zomers en milde winters met veel regen heeft.

Marseille ligt aan de zuidkust van Frankrijk en is een van de grootste steden van Frankrijk. Het staat ook bekend als een havenstad omdat het ooit een belangrijk handelsknooppunt was voor goederen die Europa binnenkwamen vanuit Noord-Afrika, Azië en andere delen van de wereld. Deze geschiedenis heeft zijn stempel gedrukt op de hedendaagse cultuur van Marseille met invloeden van veel verschillende etniciteiten, waaronder Joodse mensen die eeuwen geleden de vervolging in Spanje ontvluchtten.

Wat is de beste tijd van het jaar om Marseille te bezoeken?

Marseille is een populaire toeristische bestemming in het zuiden van Frankrijk. De beste tijd om Marseille te bezoeken is tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus).

Hoeveel geld ga je uitgeven aan een reis naar Marseille?

De kosten van reizen naar Marseille kunnen variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar, waar je vandaan komt en wat je interesses zijn.

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke reis naar Marseille, overweeg dan om buiten het seizoen te reizen. Dit maakt het goedkoper om te vliegen of de trein te nemen (indien beschikbaar). U moet ook rekening houden met uw interesses bij het overwegen van de reiskosten. Als u op tournee wilt gaan of musea wilt bezoeken, dan verhoogt dit de kosten van uw reis.

Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Marseille?

Marseille is een populaire toeristische bestemming en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is de op één na grootste stad van Frankrijk en de oudste stad van Europa. Het heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en er is genoeg te doen. Door Marseille reizen kan een beetje lastig zijn, dus hier zijn enkele van de beste manieren om je in Marseille te verplaatsen.

Metro: Het metrosysteem in Marseille is uitgebreid; het bestrijkt alle hoeken van de stad en heeft twee lijnen die door het centrum lopen. Het is een van de gemakkelijkste manieren om Marseille te verkennen met stops bij elke belangrijke toeristische attractie langs de route.

Waar moet je verblijven als je Marseille bezoekt?

Marseille is een prachtige stad die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Het heeft zoveel te bieden en u zult er nooit spijt van krijgen om het te bezoeken. Je hebt veel opties als het gaat om waar te verblijven in Marseille. Je kunt verblijven in een hotel, een Airbnb, of als je als een local wilt leven, er zijn ook verschillende Airbnbs die je voor het weekend kunt huren. De keuze is aan jou en welke optie je ook kiest, ik weet zeker dat je een geweldige tijd zult hebben!

Bezienswaardigheden Marseille

Oude haven Vieux Port

Marseille werd ongeveer 2.600 jaar geleden gesticht door de Grieken. Ze bouwden een welvarende haven die eeuwenlang in gebruik bleef en aan het einde van de 18e eeuw in verval raakte. Aan de verre kust van de Middellandse Zee ziet u de oude haven van Marseille. Ja, het is nog steeds een commerciële haven voor zowel vissers als zeilers.

Oude haven Vieux Port

Maison Diamantée

Direct naast het Hôtel de Ville vindt u het Maison Diamantée. Dit museum is gevestigd in een van de oudste gebouwen in Marseille en biedt een kijkje in historische Provençaalse meubels en populaire Provençaalse kerstkribben.

Maison Diamantée
Bron: marseille-tourisme

Musée de la Marine

Het maritiem museum van Marseille bevindt zich op de begane grond van het Palais de la Bourse. Ontdek de scheepvaartgeschiedenis in Marseille, van de 17e eeuw tot nu.

Musée de la Marine
Bron: bretagne-vakantie

Cathédrale de la Major

De Cathédrale de la Major is een van de mooiste bezienswaardigheden van Marseille. De eerste versie van de Cathédrale de la Major werd gebouwd in de 12e eeuw, maar het werd nooit volledig voltooid voordat het uiteindelijk werd vernietigd in 1420 tijdens een conflict tussen Genua en de Provence, waardoor alleen de fundering overbleef. Vanaf de 19e eeuw werd de oude kathedraal afgebroken en vervangen door een nieuwe in Romaans-Byzantijnse neostijl. De kathedraal is een architectonisch wonder! Voor de constructie van de centrale koepel werd wit marmer uit Cararre gebruikt en stenen uit Florence.

Cathédrale de la Major
Bron: cotedazur

Notre-Dame-de-la-Garde

Notre-Dame-de-la-Garde is het meest opvallende gebouw van Marseille en kijkt uit over de stad. Deze katholieke kerk werd gebouwd in het midden van de 19e eeuw en pronkt met een Romaans – Byzantijnse neostijl.

Notre-Dame-de-la-Garde
Bron: sworld.co